fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Halk Sağlığı Genel Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Emin Demirkol, Etlik Şehir Hastanesinde düzenlenen “1-7 Ekim Ulusal Emzirme Haftası” programına katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve yürütülen programa göre “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımız olduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz, emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmenin hedeflendiği belirtti.
Giderek artan sayıda Bebek Dostu Hastanemiz olduğunu ifade eden ve başvuru yapan hastanelerimizin Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda en kısa sürede Ulusal Değerlendiriciler aracılığı ile değerlendirildiğinin altını çizen Genel Müdürümüz, özverili çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür etti.

resim1
resim2
resim3
resim4