7 Nisan Dünya Sağlık Günü

7 Nisan günü tüm dünyada “Sağlık Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Dünya Sağlık Teşkilatı (DST) her yıl güncel bir konuyu gündeme taşıyarak çözüm yolları ve önerileriyle birlikte tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapılmasını teşvik etmektedir.

DST bu yıl "Sağlığım, hakkım" sloganıyla dünyada sağlık hakkının önemine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır.

Sağlık, sadece hastalık ve engellilik durumunun mevcut olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam bir iyilik halidir.

Sağlık hakkı; kişilerin sağlıklarının devamı için sahip oldukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile güvence altına alınmış bulunan temel insan haklarını ifade eder.

Bakanlığımızın görevi; herkesin bedenî, zihnî ve sosyal bakımdan tam bir iyilik hâli içinde hayatını sürdürmesini, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesini, teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin yürütülmesini sağlamaktır.

Halk sağlığının korunmasına yönelik bağışıklama, anne ve çocuk sağlığı, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaş alma, kronik hastalıkların yönetimi, bulaşıcı hastalıklarla, tütün ve madde bağımlılığıyla mücadele, ruh sağlığı, kanser taramaları, aile hekimliği hizmetleri ile toplumun sağlık okuryazarlığını geliştirmek için yapılan eğitimler bu hizmetlerin en başında gelmektedir. Halk eğitimleri ile toplumu oluşturan kişilerin sağlık bilinci ve davranışını geliştirerek sağlığını koruyabilmesi, sağlık sorunlarını çözebilmesi, sağlık hizmetlerine katılabilmesi, sağlık haklarını savunabilmesi amaçlanmaktadır.

Masum sivillerin hayatını kaybettiği, yaralı çocukların sağlık hizmetine ulaşamadığı bu çağda, insanı odağa alan, sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkına kolaylıkla ve yüksek hizmet kalitesi ile eriştiği yarınlar temennisiyle;

Dünya Sağlık Günümüz kutlu olsun.

Publish modules to the "offcanvs" position.