Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne Yıllık Ünvan Değerlendirme Ziyareti Gerçekleştirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” ile, annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde, hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetlerini de dikkate alarak takip ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamların hazırlanması amaçlanmakta ve buna yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

Anne Dostu Hastane olmak isteyen yataklı tedavi kurumları, gönüllülük ilkesi doğrultusunda emek isteyen bir süreçten geçmektedirler. Bu süreci başarıyla tamamlayan kurumlar, “Anne Dostu Hastane” ünvanı almaya hak kazanmakta ve yıllık izlemlerle standartlarını koruma açısından desteklenmektedirler.  Bu kapsamda; Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından 14 Kasım 2023 tarihinde; Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne yıllık unvan değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Değerlendirmeye Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanımız Dr. Tuba Esra ŞAHLAR, Op. Dr. Veli Dündar ONGUN, Bil. İşlt. Nermin Neriman KÜRÜMOĞLU, Hemşire İlkay ZENGİN, Ebe Gülay YILDIRIM, Ebe Serpil KARABULAK ile Sosyal Çalışmacı Sevda TATAR katılmıştır. Gerçekleştirilen değerlendirme sonrası Anne Dostu Hastane ünvanın devamlılığının sağlandığı görülmüştür.