Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Bulunan Kamu Hastanelerinin Acil Servislerinde Çalışan Pratisyen/Acil Tıp Uzmanlarına yönelik “Acil Obstetrik Bakım Eğitimi” gerçekleştirildi.

 Acil Obstetrik Bakım (AOB) gebelik, doğum ve doğum sonrası 42 gün içerisinde acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. AOB, güvenli annelik yaklaşımının çok önemli bir parçası olup kadın sağlığının niteliğini artırarak anne ölüm oranlarını azaltmaktadır. Anne ölümlerini önlemeye yönelik yürütülen Acil Obstetrik Bakım Programının, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması çalışmaları, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülmektedir. Programın hedefi obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesini sağlayarak önlenebilir anne ölümlerini engellemektir.

Kadın hastalıkları ve doğum kliniği bulunan kamu hastanelerinin acil servislerinde görevli pratisyen ve acil tıp uzmanı hekimlerine yönelik 06-07-08 Kasım 2023 tarihlerinde (175 kişiye) ve 08-09-10 Kasım 2023 tarihlerinde (188 kişiye) “Acil Obstetrik Bakım Eğitimi” yapılmıştır. Söz konusu eğitime 363 Pratisyen/Acil Tıp Uzmanı hekim katılım sağlamıştır.

9
3
1
5
7
6
2
10
8
4

Publish modules to the "offcanvs" position.