Ülkemizde en çok doğum gerçekleşen hastane olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Anne Dostu Hastane” Ünvanı Almaya Hak Kazanmıştır.

Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” ile, annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde, hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetlerini de dikkate alarak takip ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamların hazırlanması amaçlanmakta ve buna yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

Anne Dostu Hastane olmak isteyen yataklı tedavi kurumları, gönüllülük ilkesi doğrultusunda emek isteyen bir süreçten geçmektedirler. Bu süreci başarıyla tamamlayan kurumlar, “Anne Dostu Hastane” ünvanı almaya hak kazanmakta ve yıllık izlemlerle standartlarını koruma açısından desteklenmektedirler.  Bu kapsamda; Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından 25-26 Temmuz 2023 tarihlerinde; Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’ne Anne Dostu Hastane Değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Değerlendirmeye Op. Dr. Veli Dündar ONGUN, Bil. İşlt. Nermin Neriman KÜRÜMOĞLU, Hemşire İlkay ZENGİN, Ebe Gülay YILDIRIM, Ebe Serpil KARABULAK ile Sosyal Çalışmacı Sevda TATAR katılmıştır. Gerçekleştirilen değerlendirme sonrası Ülkemizde en çok doğum gerçekleşen hastane olan Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi, Anne Dostu Hastane unvanını almaya hak kazanmıştır.