“Anne Dostu Hastane Eğitimci ve Değerlendirmeci Eğitimi” yapıldı.

Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” ile annelerin gebelik, doğum süreci ve lohusalık dönemlerinde, hasta hakları, güvenliği ve mahremiyetlerini de dikkate alarak takip ve doğumlarının gerçekleştirileceği ortamların hazırlanması amaçlanmakta ve buna yönelik eğitimler düzenlenmektedir.

Anne Dostu Hastane olmak isteyen yataklı tedavi kurumları, gönüllülük ilkesi doğrultusunda emek isteyen bir süreçten geçmektedirler. Bu süreci başarıyla tamamlayan kurumlar, “Anne Dostu Hastane” ünvanı almaya hak kazanmakta ve yıllık izlemlerle standartlarını koruma açısından desteklenmektedirler.  Ünvan almak isteyen hastanelerin ön çalışmalarında, personel eğitimlerinde ve değerlendirmelerinde görev alabilecek yetkinlikte personel yetiştirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından  24-28 Nisan 2023 tarihlerinde Antalya ilinde “Anne Dostu Hastane Eğitimci ve Değerlendirmeci Eğitimi” yapılmış olup, 110 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile pratisyen hekim bu eğitime katılmıştır.

resim7-yeni
resim5-yeni