Kamu ve Özelde Çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarına Yönelik “Acil Obstetrik Bakım Klinisyen Eğitimi” gerçekleştirildi.

Acil Obstetrik Bakım (AOB) gebelik, doğum ve doğum sonrası 42 gün içerisinde acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. AOB, güvenli annelik yaklaşımının çok önemli bir parçası olup kadın sağlığının niteliğini artırarak anne ölüm oranlarını azaltmaktadır. Anne ölümlerini önlemeye yönelik yürütülen Acil Obstetrik Bakım Programı’ nın, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması çalışmaları, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülmektedir. Programın hedefi, obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesini sağlayarak önlenebilir anne ölümlerini engellemektir.

Bu kapsamda; deprem bölgesinde verilen hizmetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve anne sağlığının iyileştirilmesi amacıyla, Dünya Sağlık Teşkilatı ile iş birliği içinde, 10-12 Ekim 2023 tarihleri arasında Samsun’ da “Acil Obstetrik Bakım Klinisyen Eğitimi’ gerçekleştirilmiştir. Eğitime, Kamu ve Özelde çalışan 27 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı katılmıştır.

3
1
5
6
2
4

Publish modules to the "offcanvs" position.