Sebzeli Makarna Dilimi Tarifi

 

Hazırlama Süresi: 10 dak.
Pişirme Süresi: 30 dak.
Zorluk Derecesi: Orta kolaylıkta
Porsiyon Sayı: 4 kişi

İçindekiler:
100 gr. Makarna
1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
1 adet biber, dilimlenmiş
1 küçük kabak, rendelenmiş
100 gr tane mısır
4 adet yumurta
2 kaşık yarım yağlı süt
50 gr az yağlı cheddar veya kaşar peyniri
1 tutam karabiber
Yeşillik, servis için

Bir dilim için besin değerleri;
242 kcal
15 gr protein
23 gr karbonhidrat
9.1 gr yağ( 3.3 gr doymuş)
3.9 gr lif
162 mg sodyum (0.4 gr tuz eşdeğeri)

kabak domates fritta

Hazırlanışı:
Makarnayı 10-12 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzgece dökün. Makarna yerine 225 gr kadar patates de kullanabilirsiniz. Ocağa aldığınız tavaya bitkisel yağı koyup biberleri 3-4 dakika yağda çevirin. Ocaktan aldığınız tavaya kabak, mısır ve makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları kırıp sütle çırpın. İçine peynir ve baharatlar ile karabiberi ekleyin. Karışımı tavaya ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika karıştırmadan pişirin. Bu arada fırını orta derecede ısıtın. Karışımı üzeri kızarana kadar yaklaşık 4-5 dakika fırınlayın. Dilimleyerek sıcak, ılık veya soğuk bir şekilde yeşillik ile servis edebilirsiniz.

Publish modules to the "offcanvs" position.