fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Kabak ve Domates Frittata Tarifi

 

Hazırlama Süresi: 10 dak.
Pişirme Süresi: 12 dak.
Zorluk Derecesi: Orta kolaylıkta
Porsiyon Sayı: 4 kişi

İçindekiler:
2 çay kaşığı bitkisel yağ
1 kabak, kaba rendelenmiş
2 domates, doğranmış
6 yumurta
2 yemek kaşığı% 1 yağ sütü
4 dilim kepekli ekmek
1 tutam öğütülmüş karabiber

Bir dilim için besin değerleri;
222 kcal
14 gr protein
17.5 gr karbonhidrat
11 gr yağ( 3 gr doymuş)
2.5 gr lif
288 mg sodyum (0.7 gr tuz eşdeğeri )

kabak domates fritta

Hazırlanışı:

Yapışmaz bir tavaya bitkisel yağı koyup ocağa alın. Kabak ve domatesleri ilave edin ve ocakta 3-4 dakika yumuşayana kadar sık sık karıştırarak pişirin. Yumurtaları ve sütü birlikte çırpın ve başka bir tavaya dökün. Orta ateşte her bir tarafını 4-5 dakika pişirdikten sonra Tavadan alın. İyi bir yapışmaz tava kullanırsanız, frittata'nın çıkarılması kolay olacaktır. Frittatanın 3-4 dakika soğumasını bekleyin. Hazırladığınız kabak ve domatesleri frittatalara bölüştürüp sarın. Yüksek ateşte pişirme yapmamaya dikkat edin. Frittataları ve kızarmış tost ekmekleri ile birlikte servis edin.

Mantar, taze soğan ve doğranmış biber gibi ekstra sebzeleri de tarife ekleyebilirsiniz.

abilirsiniz.