Havuçlu Kabaklı Muffin Tarifi

 

Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Zorluk Derecesi: Orta derece
Porsiyon Sayı: 8 kişi

İçindekiler:
125 g yağ (katı/sıvı)
2 yemek kaşığı yağsız süt
2 büyük yumurta
100 gr rendelenmiş havuç
100 gr rendelenmiş kabak
100 gr tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
75 gr yulaf

Bir adet muffin için besin değerleri;
200 kcal
5.5 gr protein
16.2 gr karbonhidrat
12 gr yağ( 2.7 gr doymuş)
2.7 g lif
240 mg sodyum (0.6g tuz eşdeğeri )

kabak domates fritta

Hazırlanışı:
Fırını 180 °C'ye ısıtın, 8 adet muffin kabına pişirme kâğıtlarını yerleştirin.  Yağ, süt ve yumurtaları çırpın; rendelenmiş havuç ve kabakları da karıştırın. Başarılı keklerin sırrı, ıslak ve kuru bileşenlerin aşırı karıştırılmasından kaçınmaktır.  Ayrı bir büyük karıştırma kabında un, kabartma tozu ve yulafı birleştirin. Aşırı karıştırmamaya dikkat ederek sıvı malzemeleri kuru malzemelere ekleyin. Kaşık yardımıyla Muffin kaplarına koyun. Sertleşip altın rengi olana kadar 25-30 dakika pişirin. Tel raf üzerinde soğutun. Dondurucu torba veya kutuda keklerin bir kısmını dondurup 3 aya kadar saklayabilirsiniz.

Publish modules to the "offcanvs" position.