fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter
A) Tuz Azaltma Faaliyetleri
B) Şeker Azaltma Faaliyetleri
C) Diğer/Fiziksel Aktivite
Endüstritel trans yağların elimine edilmesi konusunda 2007 yılından itibaren trans yağ oranının Dünya'da nadir örneği olan, %1 seviyesinin altına çekilmesi inisiyatifini hayata geçirdik.
2007 yılından bu yana bu koşulları sağlayabilen ürünlerin amabalajalrında yer alan ve TGK'ne göre kullanımına izin verilen "Trans Yağ Yoktur" logosu, bu inisiyatifin yaratıcı olarak 12 yıldır MÜMSAD'a resmen tescillidir.
Rastgele zamanlarda alınan margarin ve margarin içeren bazı ürünlerin trans yağ oranları Üniversite laboratuvarlarında analiz ettirilmektedir ve 2007 yılından bu yana %1'in üzerinde trans yağ içeriği tespit edilmemiştir.
Ayrıca endüstriyel trans yağa ilişkin, hem de sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye çapında Üniversite Konferansları yapılmaktadır.
Bu zamana kadar toplamda 57 Üniversiteye gidilmiş ve 10.450 öğrenciye ulaşılmıştır.