Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim Programı 23-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara'da yapılmıştır.

Açılış töreni 23 Ekim 2023’de Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZSARI ’nın konuşmaları ile gerçekleştirilmiştir.

Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Mardin, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa illerinden gelen aile hekimlerinden oluşan 48 kursiyerle gerçekleşen programımıza İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Dilek TOPRAK, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ersin AKPINAR, Ankara Etlik Şehir Hastanesinden Prof. Dr. Cenk AYPAK, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi  Aile Hekimliği Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Ahmet KESKİN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Uğur BİLGE, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi  Aile Hekimliği Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Basri Furkan DAĞCIOĞLU ve Dr. Öğret. Üyesi Erhan ŞİMŞEK, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinden Doç. Dr. Aylin BAYDAR ARTANTAŞ, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. İsmail ARSLAN, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalından Dr. Öğret. Üyesi Hüsna SARICA ÇEVİK ’e anlattıkları konular ile katkıda bulunmuşlardır.

Dünya Sağlık Örgütü Finansmanı kapsamında 2023 yılında gerçekleştirilmesine yönelik deprem bölgesinde çalışan aile hekimlerine “Aile Hekimliğine Uyum Birinci Aşama Sertifikalı Eğitim Programı” planları hazırlanmıştır. Bu plan doğrultusunda 5 tur eğitim yapılmış olup bu eğitimlerimizde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen Dr. Ali Tolga ERSOY, Uzm. Dr. Onur ACAR, Uzm. Dr. Tuğba İŞ KARA, Uzm. Dr. Ebru UĞRAŞ TİRYAKİ, Uzm. Dr. Sehernaz EKİCİ, Dr. Pırıl TANATAR CENGİZ, Uzm. Dr. Halil Volkan TEKAYAK, Uzm. Dr. Elif Hilal ÜNVERDİ ALARSLA, Uzm. Dr. Nurdan YILDIZ, Dr. Şengül KOÇ,  Dr. Eyyüp YILMAZ’ a teşekkür ederiz.

Eğitimin son günü olan 27 Ekim 2023 tarihinde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Tuğba Güler SÖNMEZ’ in kapanış konuşmalarından sonra eğitim sonu değerlendirme sınavında başarı sağlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları takdim edilmiştir.