Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim Programı 10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında Ankara 'da yapılmıştır.

Deprem illerinde görev yapan aile hekimlerine Dünya Sağlık Örgütü’nün finansal desteği ile başlatılan eğitim programlarımızın ilk turunun açılış töreni 10 Temmuz 2023’de Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZSARI’nın konuşmaları ile gerçekleştirilmiştir.

Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay illerinden gelen aile hekimlerinden oluşan 42 kursiyerle gerçekleşen programımıza Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Ahmet KESKİN, Doç. Dr. Basri Furkan DAĞCIOĞLU, Ankara Şehir Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği’nden Doç. Dr. İsmail KASIM, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Tarık Eren YILMAZ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Egemen ÜNAL, Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği’nden Prof. Dr. Mustafa ÇELİK, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği'nden Başasistan Uzm. Dr. Özlem GÜÇ SUVAK, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Erhan ŞİMŞEK ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Yunus Emre BULUT anlattıkları derslerle katkı sunmuşlardır.

Eğitimin son günü olan 14 Temmuz 2023 tarihinde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Tuğba Güler SÖNMEZ ve Dünya Sağlık Örgütü'nden Dr. Özlem ONAR'ın kapanış konuşmalarından sonra eğitim sonu değerlendirme sınavında başarı sağlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları takdim edilmiştir.

MANŞET