fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter
Kurumumuzca düzenlenen “III. Ulusal Saha Epidemiyolojisi Konferansı” 25-26 Mayıs 2015’de Ankara’da gerçekleştirilmiştir
Erken Uyarı-Cevap ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen konferansa Sayın Kurum Başkanımız Prof. Dr. İrfan ŞENCAN, Başkan Yardımcımız Uzm. Dr. Seher MUSAONBAŞIOĞLU, Dünya Sağlık Örgütü, Amerika Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC), Epidemiyoloji ve Halk Sağlığı Müdahaleleri Eğitim Programları Ağı (TEPHINET) temsilcileri, il bulaşıcı hastalıklar yöneticilerimiz, Halk Sağlığı ve Mikrobiyoloji Anabilim Dallarından öğretim üyeleri ve saha epidemiyolojisi ile ilgili profesyoneller katılmıştır.
Konferansta Daire Başkanımız Sayın Dr. Mustafa Bahadır SUCAKLI, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Vekili, Sayın Prof. Dr. İrfan ŞENCAN’ın açılış konuşmalarından sonra:
CDC’den toplantıya katılan Dr. Jon E. TONGREN bizlere EIS ve Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programının tarihçesi ile ilgili bilgiler vermiştir. Bu programın halk sağlığı alanında hastalıkların önlenmesi ve kontrolündeki önemli etkilerinden bahsetmiştir.
TEPHINET’ten katılan katılan Dr. Fadzilah KAMALUDİN bizlere TEPHINET’in kuruluş amacı ve kapsamı hakkında bilgiler vermiştir. Dünyada birçok ülkede Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programı olduğunu, bu eğitim programlarında ülkeler arası işbirliğinin, programların niteliğinin geliştirilmesinde önemli olduğunu vurgulamıştır. Akreditasyon çalışmaları ile ilgili bilgi vererek kendi ülkesinden örnekler vermiştir.
DSÖ adına toplantımıza katılan Dr. Pavel URSU Uluslararası Sağlık Tüzüğü’nün kabulü ve bununla birlikte gelişen süreci bizlerle paylaşmıştır. Uluslararası Sağlık Tüzüğü (UST) uygulaması kapsamında Bulaşıcı Hastalıkların Sürveyansı ve Kontrolü Proje Deneyimi ve başarılarından bahsetmiştir.
Ayrıca, konuşmalardan sonra Saha Epidemiyoloji Eğitim Programı 2013 Dönemi Mezunları Mezuniyet Belgelerini Kurum Başkanımız ve Başkan Yardımcımızdan almışlardır.
Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programı kapsamında eğitim alan kursiyerler, incelemiş oldukları salgınlarla ilgili sunumlar yapmışlardır. Bunlar:
-Tularemi, Boğmaca, Hepatit B ve Akut Flask Paralizi (AFP) sürveyansları ile ilgili değerlendirmeler sunulmuştur.