• İlimizde 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Etkinlikleri kapsamında;
  • 1-15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık ile ilgili hazırlanan basın bülteni Müdürlüğümüz sitesinde yayınlanmıştır.
  • Müdürlüğümüz 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık etkinlikleri kapsamında; 05.09.20419 ve 13.09.2019 -13 Eylül tarihlerinde Uşak Tiritoğlu Parkında stant açılarak stantlarda vatandaşlara şapka, su, balon ve kanserle ilgili broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapılıp kanser taramalarına davet edildiler.
  • İlimiz genelinde kanser hastalığı ve taramalarında farkındalığı sağlamak amacıyla halkın yoğun olduğu yerlerde kanserle ilgili afişler asılmıştır.
  • İlimiz Merkez KETEM, Banaz, Eşme, Sivaslı, Ulubey ve Karahallı İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında; aile sağlığı merkezlerinde, fabrikalarda, okullarda, sağlık evlerinde, köy ziyaretlerinde, kahvehane, poliklinik vb. yerlerde (68 ayrı yerde) 1200 kişiye prostat kanseri, kanser taramaları, kanserden korunma yolları ve sigara gibi konularda halk eğitimi yapılmıştır. İlgili yaş grubundaki vatandaşlar tarama yaptırmak üzere KETEM’e ve kolorektal taramaları için aile hekimlerine yönlendirilmişlerdi.
  • İlimiz genelinde Ketem ve toplum sağlığı merkezlerimiz tarafından eğitim alanlarında alışveriş merkezleri, aile sağlığı merkezleri, pazaryerlerinde, hastanelerde toplamda 10 stant açılarak halkımıza kanserle ilgili broşürler dağıtılmıştır.
  • Kanser taramaları ve kanserden korunma yolları konusunda ilimiz genelinde toplamda 51 sağlık personeline hizmet içi eğitim verilmiştir.
  • Yapılan faaliyetler Uşak Sağlık Müdürlüğü WEB sitesinde yayınlanmıştır.