• 1-7 Nisan "Ulusal Kanser Haftası" faaliyetleri kapsamında 5 Nisan 2019 tarihinde Hayrabolu İlçe Devlet Hastanesi ile birlikte Hayrabolu Sadi Kıyak Öğretmenevinde Hayrabolu Kaymakamı Mehmet SÜLÜN, Belediye Başkanı Dr. Osman İNAN, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, kamu kurum temsilcileri ve halkımızın katılımı ile sempozyum gerçekleştirilmiştir. Hayrabolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Burcu ALTINDAĞ AVCI'nın başkanlığını yaptığı sempozyumda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram ZENGİN sigara ve kanserin ilişkisini, Başkan Yardımcısı Dr. Hülya BECERİR ulusal kanser tarama programını ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Özkan ALAN Kanser tedavi yöntemleri hakkında yapmış oldukları sunumlarından sonra, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile devam etmiştir. Sempozyumda kurulan stantlar ile halkımıza kanser konusunda bilgilendirici afiş broşürler dağıtılmıştır.
  • Müdürlüğümüzce kanser farkındalığını artırmak amacıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi Eğitim salonunda Başkan Yardımcısı Dr. Hülya BECERİR ve Süleymanpaşa KETEM ebesi Ayşe OCABAŞ tarafından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanlarına yönelik uygulamalı kanser beceri eğitimi yapılmıştır. Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda Çorlu, Marmara Ereğlisi ve Ergene İlçelerinde görev yapan Aile Hekimlerimize ve Aile Sağlığı Çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim yapılmıştır. Başkan Yardımcısı Dr.Hülya BECERİR ve Ebe Ayşe KOCABAŞ tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirilen hizmet içi eğitim sonunda katılımcılara belge takdimi gerçekleştirilmiştir. İlimiz Süleymanpaşa, Malkara, Hayrabolu, Muratlı ve Şarköy İlçelerinde görev yapan aile Hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik Dr.Hülya BECERİR, Dr.Hakan KÜÇÜK ve Ebe Ayşe KOCABAŞ tarafından uygulamalı kanser taramaları hizmet içi eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Cengiz BECERİR tarafından belge takdim edilerek, katılımcılarla birlikte kanser farkındalığı yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. Süleymanpaşa İlçemiz Atatürk Spor Salonunda Voleybol maçında sporcularla birlikte kanser farkındalığı afişi açılmıştır. Süleymanpaşa İlçemizdeki alışveriş merkezindede 4 Nisan 2019 tarihinde Kanser farkındalığı standı kurulmuştur. Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Hacı Bayram ZENGİN, Başkan Yardımcısı Dr.Hülya BECERİR, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytekin ULUHAN, Uzman Hacer TOKGÖZ ve görevli personellerle birlikte stand ziyareti sonrası vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu Perşembe pazarında Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak verilen kanser tarama hizmetleri hakkında bilgilendirici afiş broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir.