Niğde İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan “Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” etkinliklerine KETEM, Bor İlçe Sağlık Müdürlüğü, Altunhisar ve Çamardı İlçe Devlet Hastanesi ile Merkez, Ulukışla ve Çiftlik ilçelerimizin Toplum Sağlığı Merkezleri katılmışlardır. Etkinlikler kapsamında;

• Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun KOÇ tarafından “Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dolayısıyla yazılı ve görsel medyaya bilgi verilmiştir.
  • Meme kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla Müdürlüğümüz Kanser birimi tarafından Ömer Halisdemir Kent Meydanında toplu boyama etkinliği düzenlendi. İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ başkanlığında sağlık personelimiz ve halkın da katılımıyla yaptığımız toplu boyama etkinliğinde hep birlikte kanser farkındalık ağacını pembe kurdeleler ile süsledik. Boyama faaliyetimize Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü, Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılım ve destek sağlamıştır. Ayrıca Müdürlüğümüz personeli tarafından Torbalı Ümmü ve Muradiye Kur’an kurslarında toplam 95 kişiye halk eğitimi verilmiştir.
  • Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından KETEM’e başvuran 398 kişiye, Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulunda 10 öğrenci velisine, Muhammed-ül Emin Kur’an Kursunda 42 kişiye halk eğitimi, TSM eğitim salonunda 19 sağlık personeline hizmet içi eğitim verilmiştir. Ayrıca TSM idari binasında stant açılarak halka konu hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
  • Sağlıklı Hayat Merkezine bağlı KETEM birimi tarafından 20 seansta 558 kişiye halk eğitimi, Merkez Fatih Sultan Mehmet Camii, Dedelibağ, Hatipoğlu ve Nazmiye Hanım Kur’an kurslarında düzenlenen halk eğitimlerinde 71 kişiye, Halk Eğitim Merkezinde 40 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halk Sağlığı köşesinde stant açılarak konu hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılmıştır.
  • Bor İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından Bor İlçe Devlet Hastanesinde 2 adet stant çalışması yapılarak 140 kişiye, Bor FTR Hastanesinde stant kurularak 76 kişiye, Bor 1 nolu, 2 nolu, Gülten Börekçi, Kemerhisar Aile Sağlığı Merkezlerinde 231 kişiye halk eğitimi ve Bor İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışan 23 sağlık personeline hizmet içi eğitim verilmiştir.
  • Altunhisar İlçe Devlet Hastanesi çalışanları tarafından 19 sağlık personeline hizmet içi eğitim, Keçikalesi, Uluören, Çömlekçi köyleri ve İstikbal Kur’an Kursunda toplam 65 kişiye halk eğitimi verilmiştir.
  • Ulukışla Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Ulukışla Aile Sağlığı Merkezinde stant kurulmuş olup ayrıca Hüsniye, Kılan, Eminlik ve Alihoca köylerinde bulunan sağlık evlerinde toplamda 79 kişiye halk eğitimi verilmiştir.
  • Çamardı İlçe Devlet Hastanesi çalışanları tarafından Çamardı İlçe Devlet Hastanesinde stant kurularak 45 kişiye, Çamardı ASM’de 20, Burç Köyü Halk Eğitim Merkezinde 25, Çamardı Merkez Kur’an Kursunda 6, Bereketli Mahallesi Kur’an Kursunda 40 ve Maden Mahallesi Kur’an Kursunda 15 olmak üzere toplam 151 kişiye halk eğitimi verilmiştir.
  • Çiftlik Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Çardak Köyü Sağlık Evinde 8, Şeyhler Köyünde 7, Azatlı Kasabasında 8 ve Bozköy ASM’de 15 kişiye meme kanseri ve kanser taramaları hakkında halk eğitimi verilmiştir.