1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası vesilesiyle halkın kanser ve ücretsiz kanser taramaları konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek, taramaların önemini vurgulamak ve erken teşhisle önlenebilir bir hastalık olduğu hakkında toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Nisan ayında İlimiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

Bu kapsamda, İlimizde İl Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve bağlı KETEM birimlerimizce “1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI”  etkinlikleri kapsamında;

• 02.04.2019 tarihi saat 11:10’da TRT Çukurova Radyosunda Toroslar KETEM sorumlu hekimi Dr. Özlem Kemal DELİBAŞ kanser konulu radyo programı yapmıştır.
  • 06.04.2019 tarihinde saat 14:00’da Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kadınlar basketbol süper lig maçında ‘’Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ pankartı açılmış ve sosyal medyada yayınlanmıştır.
  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önündeki durağa KANSER pankartı asılmıştır.
  • Akdeniz İlçemizdeki İl Sağlık Müdürlüğümüze ait reklam panosunda yayınlanmış ve yayınlanmaya devam edecektir.
  • Kanserde erken teşhisin önemi hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik il genelinde toplam 1751 kişiye halk eğitimi, 387 kişiye (sağlık personeline) hizmet içi eğitim verilmiştir.
  • İlimizdeki ASM’ lere, Devlet Hastanelerine, camilere, Kuran Kurslarına, Pazar yerlerine, halk eğitim merkezlerine stantlar açılmış, halk kanser konusunda bilgilendirilmiş, taramalara davet edilmiştir. Kamu ve özel hastanelerin panolarına,minibüs duraklarına,kasap ve fırın dükkanlarına afişler asılmıştır.
  • Anamur yerel gazetelerin internet ve sosyal paylaşım sitesinde Dr. Cem ADİL’in yazısı yayınlanmıştır.
  • Aydıncık ilçesinde 16.04.2019 tarihi saat 16:00-17:00 arası “KANSERDEN KORKMAYIN, GEÇ KALMAKTAN KORKUN” temasıyla yürüyüş etkinliği düzenlenmiştir.
  • 04-05 Nisan 2019 tarihinde saat:14.00'da Tarsus Şehit İshak İlkokulu Esra Şemsi Toplantı Salonunda Tarsus İlçesi ASM'lerinde görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ile Müdürlük Personellerimize Özel Medical Park Hastanesinde görevli Onkoloji Uzmanı Dr. Ali Murat SEDEF tarafından 'Kanser Erken Teşhis, Korunma Yolları ve Tedavisi' konularında, Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. İbrahim Halil KARAKAN tarafından 'Meme Kanseri ve Kolon Kanseri' konularında ve Kadın Doğum Uzm.Dr. Ayşe Hümeyra YILDIRIM tarafından 'Kadın Kanserleri' konularında eğitim verilmiştir.