• 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü Etkinlikleri çerçevesinde Müdürlüğümüz web sitesinde Basın Bülteni yayınlandı.
  • Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü etkinlikleri kapsamında toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak, farkındalık oluşturmak ve halkımıza kansere karşı sağlıklı yaşam davranışları kazandırmak amacıyla tüm Kamu ve Özel Hastanelerine, KETEM’ ler, İSM, TSM, ASM ve AHB’ lere kanser türleri hakkında broşür dağıtıldı.
  • 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü dolayısıyla kanser türleri hakkında el broşürü dağıtıldı.
  • 15 Eylül Dünya Prostat Günü Kanseri kapsamında Mardin İl Sağlık MüdürlüğüKanser Birimi tarafından toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak, farkındalık oluşturmak ve halkımıza kansere karşı sağlıklı yaşam davranışları kazandırmak amacıyla ilçelerimizde etkinlikler yapılmıştır.
  • Artuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Artuklu KETEM’de; Aile Sağlığı Merkezlerine etkinlik için bilgi verilmiş olup; broşür ve afişler dağıtılmıştır. Mardin Devlet Hastanesinde stant açılmış, Prostat Kanserinin risk faktörleri, erken tanı ve tedavinin önemi hakkında halka bilgi verilmiş ve uygun alanlara afişler asılıp, broşür dağıtılmıştır. İstasyon ASM’ de stant kurulmuş, uygun alanlara afiş asılıp, broşür dağıtılmıştır. Ve gelen hastalara Prostat Kanseri başta olmak üzere diğer kanser taramaları hakkında bilgilendirmeler ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. Kanser Birimi tarafından erken teşhisin önemi vurgulanarak, kanser taramalarını yaptırmak için KETEM Birimine ve Aile Hekimliklerine yönlendirmeler yapılmıştır.
  • Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğünde; 09.2019 tarihinde Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından Kızıltepe ilçesinin işlek olan İş merkezlerinde ileri yaş esnaflar ziyaret edilip konu içeriği ile ilgili eğitim verilmiş ve broşür dağıtılmıştır.
  • Nusaybin İlçe Sağlık Müdürlüğünde; Nusaybin İlçe Sağlık Müdürlüğü bağlı İpekyolu Aile Sağlık Merkezinde Prostat Kanseri eğitimine yönelik esnaflar ziyaret edilip, kanser ile ilgili bilgi verilmiş ve broşür dağıtılmıştır.
  • Mazıdağı İlçe Sağlık Müdürlüğünde;09.2019 tarihinde Mazıdağı Merkez Cami’de prostat kanseri ile ilgili eğitim verilmiştir. 16.09.2019 tarihinde ise Mazıdağı Devlet Hastanesinde halka ve Aile Hekimleri hastalarına el broşürü dağıtılmıştır.
  • Derik İlçe Sağlık Müdürlüğünde; Derik İlçesi Meydanı, çarşı ve kıraathanelerinde 100 kişiyi kapsayan etkinlik yapılıp, halka bilgi verilmiştir. Ve broşür dağıtılmıştır
  • Savur Toplum Sağlığı Merkezinde; Halkın yoğun olarak bulunduğu park ve caddelerde broşür dağıtılmış ve halka bu konu hakkında bilgi verilmiştir. Prostat Kanseri ile ilgili bilgilendirme yapılmış ve broşür dağıtılmıştır.
  • Yeşilli Toplum Sağlığı Merkezinde; Halkın yoğun olarak bulunduğu park ve caddelerde broşürler dağıtılmış ve halka bu konu hakkında bilgi verilmiştir.
  • Midyat İlçe Sağlığı Merkezinde; Kıraathanede halka eğitim verilmiş olup broşür dağıtılmıştır.
  • Dargeçit Toplum Sağlığı Merkezinde; Ömer Cami ve kıraathanelerde yaklaşık 100 kişilik gruba Prostat Kanseri eğitimleri verilmiş ve broşür dağıtılmıştır.
  • Yapılan faaliyetler Mardin İl Sağlık Müdürlüğü WEB sitesinde yayınlanmıştır.