• Hastanemizde çalışan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEN’in basın açıklaması ile basın açıklaması yapıldı. Ayrıca yerel basında konu ile ilgili demeçler verildi.
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde hazırlanan program doğrultusunda lise ve orta öğretim öğrencilerine konuyla ilgili broşür dağıtılarak ailelerinin taramalara yönlendirilmeleri sağlandı.
  • Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla kanserden korunmaya yönelik hazırlanan bilgilendirici broşürlerin camilerde ve pazar yerlerinde dağıtılması sağlandı.
  • Müdürlüğümüz Web sitesinde konu ile ilgili eğitici yazılara yer verildi.
  • Aile Sağlığı Merkezlerinde, TSM’lerde, entegre hastanelerde konu ile ilgili halk eğitimleri yapıldı. Afişler asıldı. Broşürler dağıtıldı.
  • Kalabalık caddelerde, sağlık kurum ve kuruluşlarında “Kanserde Farkındalık Stantları” açıldı. Stantta bilgilendirici ve bilinçlendirici broşür dağıtımı yapıldı. KETEM ve Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirmelerde bulunuldu.
  • Halk Eğitim Merkezindeki Kursiyerlere konu ile ilgili bilgilendirici eğitimler verildi. Kuran Kursu öğreticilerine eğitimler verildi.
  • Halkın yoğun olarak bulunduğu kahvehanelere afişler asıldı, broşür ve bilgi notları dağıtılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.
  • Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık ayı kapsamında İlimiz Cacabey Meydanında sağlık stantları açıldı konuyla ilgili bilgi ve broşür verildi. Hedef yaş grubundaki vatandaşlara tarama yapıldı.
  • Ticaret Sanayi Odası ile iş birliği içerisinde ‘Kendine Zaman Ayır Meme Kanserine Hayır’ sloganıyla lise öğrencilerine eğitimler verildi taramaya en çok veli getiren öğrenciye de ödüller verileceği belirtildi.
  • Ahi Evran Üniversite ile iş birliği içerisinde ‘Erken Fark edersen Çok Şey Fark eder’ temalı KETEM Dr. Nazlı BARAN YAŞLI tarafından öğrencilere eğitim verilmiştir.
  • İl sağlık müdürlüğümüz toplantı salonunda aile sağlığı doktorlarına ve elemanlarına hizmet içi eğitim başlatıldı.
  • Protokol eşleri eşliğinde ‘Erken Tanı İle Yeşeren Umutlar’ temalı çay saati düzenlendi.
  • Etkinlikler neticesinde 2301 kişiye konuyla ilgili eğitim çalışması yapılmıştır.