Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi personelleri “15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Günü Etkinlikleri” kapsamında Müdürlüğümüz bünyesindeki Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezlerine konu ile ilgili afiş ve broşürler gönderilerek dağıtımı ve etkinlikler yapılması sağlanmıştır. Bu çalışmalar;

• 18/09/2019 tarihinde Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Dr. Sinan VAROL Lüleburgaz A3 Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Sağlıklı Hayat Merkezi personeline prostat kanseri konu eğitim verilmiş, el broşürleri dağıtılmıştır.
  • 17/09/2019 tarihinde Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Dr. Berkhan TOPAKTAŞ tarafından 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Eldeniz Kışlasında (329 kişi) bedelli erlere prostat kanseri ile ilgili eğitim verilerek el broşürleri dağıtılmıştır.
  • Pınarhisar Devlet Hastanesi personel tarafından poliklinik katına stant kurulmuş, hastaneye başvuran ayaktan hastalara ve yatan hastalara konu ile ilgili el broşürleri dağıtılmış, farkındalık oluşturma amaçlı mavi kurdele takılarak konunun önemine dikkat çekilerek, bilgilendirme yapılmıştır.
  • Pehlivanköy Toplum Sağlığı personeli tarafından Pehlivanköy Panayır alanında konu ile ilgili farkındalık oluşturmak ve halkımızı bilinçlendirmek amacıyla 200 kişiye bilgilendirme yapılmış ve 200 adet broşür dağıtılmıştır.
  • 16 /09/2019 tarihin Pınarhisar Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından İlçede ve İlçeye bağlı köyler (Ataköy, Tozaklı, Cevizköy ve Sütlüce) ziyaret edilerek köy kahvehanelerindeki vatandaşlara prostat kanseri hakkında bilgilendirme yapılmış, el broşürleri dağıtılmıştır.
  • Vize Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafından İlçeye bağlı köyler (Evrencik, Sofular, Küçükyayla) ziyaret edilerek köy kahvehanelerindeki vatandaşlara prostat kanseri ile broşür dağıtılarak bilgiler verilmiştir.
  • Kırklareli Devlet Hastanesi personeli tarafından prostat kanseri konulu stant açılmış, ayaktan tedavi için hastaneye başvuran erkek hastalara broşür dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır. Sorunlar dahilinde erken tanı ve tedavi için Üroloji Hekimine yönlendirilmiştir.
  • Kofçaz ve Demirköy Toplum Sağlığı personeli tarafından İlçedeki kahvehaneler, esnaflar, İlçeye bağlı köyler (Ahmetler, Karaabalar, Hamdibey) ziyaret edilmiş broşürler dağıtılmış, konu ile ilgili bilgiler verilmiştir.