• Toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Günü ile ilgili ilimizde bulunan tüm TSM, ASM, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Hastanelerimize yazı yazılarak etkinlik ve eğitimler yaparak bizlere göndermeleri gerektiği iletilmiştir.
  • Basın bülteni oluşturularak Müdürlüğümüz web sitesinde yayınlanması sağlanmıştır.
  • 04.04.2019 tarihinde TV Kayseri kanalı Lezzetli Dakikalar programında KETEM Koordinatörü Dr. Sebahat ERCAN tarafından Kanser Taramaları ve KETEM Faaliyetleri, Obezite Biriminden Dr. Dyts. Serap YAVUZ tarafından Kanser ve Beslenme Önerileri ile Sağlıklı Beslenme konusunda bilgilendirme yapılmış olup farkındalık oluşturulmuştur.
  • Müdürlüğümüze Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 05 Nisan 2019 tarihinde Servet Başkal KETEM ve İldem KETEM' de Erken Tanı almış ve tedavi ile hayatları değişen hastalarla etkinlik yapıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail KILIÇ, Melikgazi İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Duygu Horoz, Kocasinan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serpil Poyrazoğlu ve Halk Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlularının farkındalık çalışmaları düzenlediği programda söyleşiler eşliğinde erken teşhisin önemi anlatıldı. Program sonunda hastalar KETEM memnuniyetlerini dile getirdiler.
  • 02.04.2019 tarihinde Ruh Sağlığı Birimi ile işbirliği ile Sivas caddesinden valilik binasına kadar yürüyüş yapılmış olup halka bilgilendirmeler yapılmıştır. Yürüyüş sonunda kurulan Halka stantta ‘’Kanser Taramaları KETEM‘lerde ücretsiz’ ’yazan bez torba, afiş ve broşür dağıtılmış olup bilgilendirmeler yapılmıştır.
  • Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hastaneler Başhekimliği tarafından “Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ konulu konferans düzenlendi. Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Cerrahi onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Sözüer “ Erken Teşhis Hayat Kurtarır’’ konulu konferans verildi.
  • 02.04.2019 tarihinde 38 Kent TV’de Prof. Dr. Erdoğan SÖZÜER tarafından Halka bilgilendirme yapılarak farkındalık oluşturulmuştur.
  • Servet Başkal KETEM tarafından Kanser konulu posterler birimimizde görülebilir panolara ve bina dışında görülebilir bir yere branda afiş şeklinde asılmıştır. KETEM birimine gelenlerin dikkatini çekmek amacıyla kapılara çeşitli sloganlar ve balonlar asmışlardır.
  • Başkal KETEM birimine gelen hastalara, kendilerini ziyaret eden amirlerine ve diğer KETEM’lerde çalışan arkadaşlarına çeşitli hediye ve ikramlıkları olmuştur.
  • Müdürlüğümüz Kanser Biriminin hastalarımız için hazırlamış olduğu ‘’KANSER TARAMALARINIZI YAPTIRMAK İÇİN AİLE HEKİMİNİZE BAŞVURUN’’ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR’’ yazılı çantalarımızı ve Kanser konulu broşürlerimizi hediye ettik.
  • İlimizdeki diğer KETEM çalışanları ile yemek yemişlerdir.
  • İlimizdeki diğer KETEM birimlerimiz ve bazı Aile Sağlığı Merkezlerimizi ziyaret ederek onlara hazırlamış olduğumuz KETEM saatlerimizi ve pembe kurdelelerini hediye etmişlerdir.
  • Ulusal Kanser Haftası münasebetiyle 820 kişiye 31 seansta Halk Eğitimi, 2130 kişiye 29 seansta Hizmet içi Eğitim yapılarak toplamda 2950 kişiye 58 seansta eğitim verilmiştir.