• Müdürlüğümüzün web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında konu ile ilgili haberler yayınlanmıştır.
  • Müdürlüğümüzce Depboy Mevkiinden Atatürk Meydanına yürüyüş etkinliği düzenlendi. Yürüyüşe Müdürlüğümüz çalışanları, Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile vatandaşlarımız katıldı. Müdürlüğümüz tarafından tasarımı yapılan tişörtler Gazi Caddesi üzerinde bulunan mağaza vitrinlerindeki cansız mankenlere, çalışan esnafımıza ve yürüyüşe katılanlara giydirildi. Ayrıca kanserle ilgili afişler mağazalara asıldı.
  • Alucra Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Küçük Camii cemaati 35 kişiye halk eğitimi verildi.
  • Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 seansta 420 kişiye halk eğitimleri verildi.
  • Çamoluk Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’nda, Usluca, Karadikmen, Kaledere, Hacıören köyleri ile ilçe kıraathanelerinde toplamda 91 kişiye eğitimler verildi.
  • Dereli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 120 kişiye halk eğitimleri verilerek broşürler dağıtılmıştır.
  • Espiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cibril İlkokulu ve Espiye Çok Programlı Lisesi 200 öğrenci ve öğretmenlerine kanserle ilgili eğitimler verilmiştir. Ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığında görevli 38 askeri personele ve Halk Eğitim Kurslarında bulunan kursiyer ve halka yönelik 145 kişiye eğitimler verilmiştir.
  • Eynesil Toplum Sağlığı Merkezi tarafından açılan stantta 34 kişiye, Halk Eğitim Kursunda 22 kişiye ve Gezi Programında 125 kişiye eğitim verildi.
  • Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı KETEM Birimi tarafından Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine meme kanseri, serviks kanseri ve kolon kanseri konularında ve KETEM’ de yapılan taramalar ile ilgili konferans düzenlenmiştir.
  • Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı KETEM Birimi tarafından Piraziz Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine meme kanseri, serviks kanseri, kolon kanseri ve KETEM’ de yapılan taramalarla birlikte sigara ve tütünün zararları ile ilgili konferans düzenlenmiştir.
  • Piraziz Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çağlandere, Armutçukuru, Bozat ve Gökçeali Köyü Kuran Kursları’nda 19 oturumda toplam 177 kişiye eğitim verilmiştir.
  • Şebinkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Şebinkarahisar ASM’de stant açılarak 97 kişiye eğitim verilerek broşürler dağıtılmıştır. Kanser ve taramalarla ilgili bilgilendirme yazısı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanmıştır. Fatih Mahallesi, Hacıömer, Saraycık, Güzelyurt, Çağlayan, Balcana köyleri ile pazar meydanında 425 kişiye halk eğitimleri verilerek taramalara davet edilmişlerdir. Toplum Sağlığı Merkezine başvuran hacı adaylarına halk eğitimi ile 30 sağlık personeline hizmetiçi eğitim verilmiştir. Şebinkarahisar Açık/Kapalı Cezaevinde 182 kişiye kanser ve taramalarla ilgili eğitimler verilmiştir. İlçe stadında oynanan Şebinkarahisar Belediyespor- Ali Durağı Gençlikspor Amatör Futbol müsabakasında “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” pankartı açılmıştır.
  • Tirebolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Kurslarında, pazaryerlerinde ve Tirebolu Devlet Hastanesi’nde açılan stantlarda 264 kişiye eğitim verilerek broşürler dağıtılmıştır.
  • Yağlıdere Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Eski Camii’de, Üçtepe ASM’de ve Yağlıdere İlçe Devlet Hastanesi’nde açılan stantlarda toplamda 140 kişiye eğitim verilerek GGK kitleri dağıtılmıştır.
  • Giresun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Eğitim Salonunda Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sevil KILÇIKSIZ tarafından İlimizde görev yapan tüm aile hekimlerine “Kanser Taramaları ve Farkındalık” konulu eğitim verilmiştir. Eğitim faaliyetine ilişkin haberler Müdürlüğümüz web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmıştır.
  • Espiye ve Tirebolu Devlet Hastanesi eğitim birimi tarafından hasta ve yakınları ile hastane çalışanlarına eğitimler verilmiştir.
  • GRÜ Prof.Dr.A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Sevil KILÇIKSIZ moderatörlüğünde Gastroenteroloji Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali Ayvaz, Hematoloji Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Hasan Mücahit Özbaş, Radyoloji Uzmanı DoçDr. Alptekin Tosun ve Psikiatri Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi İlker Özdemir’in katılımlarıyla  soru-cevap şeklinde inteaktif eğitim düzenlenmiştir. Eğitime ait haberler Hastane web sayfası ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştır.
  • Dr.Ali Menekşe Göğüs Hastanesi tarafından hastanenin kurumsal hesaplarında kanser haftasına dikkat çeken bilgilendirme yazıları ve videoların paylaşımı yapılmıştır. Hastane içinde bilgilendirme alanlarına afiş ve broşürler asılmıştır.