• Müdürlüğümüzce ocak ayı boyunca il genelinde halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlenmiştir.
  • Müdürlüğümüz web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında ay boyunca haberler yayınlanmıştır.
  • İl merkezinde bulunan CLP reklam panoları ve billboardlara Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan görseller asılarak halkımızda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.
  • Serviks kanseri farkındalık ayı kapsamında sürdürülen taramalarla ilgili kendilerine verilen hedefler doğrultusunda başarılı hizmetlere imza atan Tirebolu 1 nolu, 2 nolu ve 3 nolu asm ile Bulancak 1 nolu Şht.Utğm.Oğuz Türüdü ve Bulancak 2 nolu Şht. Er Enver Erdoğan ASM çalışanlarıyla Tirebolu ve Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ziyaret edilmiştir. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Elif Nur Köksal, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Uzm.Dr.Bekir Bulut ve Aile Hekimliği Birim Sorumlusu Hulusi Altun teşekkür ziyaretinde bulunmuşlardır.
  • Müdürlüğümüz Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Sabah AVM’de, Kumyalı ve Şht. J. Ütğm. Adnan Bahat ASM’de stant açıldı. Halkımıza serviks kanseri hakkında bilgiler verilerek broşürler dağıtılmıştır. Merkeze bağlı Kemaliye, Yazlık, İncegeriş, Lapa, Sıvacı, Ergence, Ülper, Gürköy ve Çavuşoğlu köylerinde esnaf ve ev halkı ziyaretlerinde toplam 279 kişiye eğitimler verilmiştir.
  • Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı KETEM tarafından Sabah AVM ve GRÜ Prof.Dr.A.İlhan Özdemir EAH’de stant açıldı. Teyyaredüzü ve Güre Mahallelerinde oturan bayanlara rahimağzı kanseri ve KETEM’de yapılan tarama programları konusunda eğitimler verilmiştir. Müftülük, Güre Ortaokulu, Merkez, Teyyaredüzü Mahallesi, Gaziler Mahallesi Seyyid Vakkas, Fatih Mahallesi Kuran Kurslarında bayan kursiyerlere rahimağzı kanseri, meme kanseri, kalın barsak kanseri ve KETEM’de yapılan tarama programları konularında eğitimler verilmiştir.
  • GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH Eğitim Salonunda Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sevil Çağıran Kılçıksız tarafından “Serviks Kanseri Tedavi” Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Alanya Tosun tarafından da “Serviks Kanseri Tarama ve Aşı” konularında 43 kişiye eğitim düzenlenmiştir.
  • Alucra Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 9 sağlık personeline hizmetiçi eğitim verilmiştir.
  • Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 nolu ASM’de stant açılmış olup 2 nolu, 3 nolu, 4 nolu, Kovanlık ASM, Kaymakamlık Binasında toplamda 500 kişiye halk eğitimleri verilmiştir. Ayrıca pazaryerlerinde bulunan esnaf ve halka yönelik 100 kişiye eğitim verilmiştir.
  • Çanakçı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çanakçı ASM’de stant açılmış ve 25 kişiye eğitim verilerek broşürler dağıtılmıştır.
  • Doğankent Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Doğankent ASM’de 2 kez stant açılmıştır. Mobil Hizmet için gidilen yerlerde halk eğitimleri verilerek broşürler dağıtılmıştır. Toplamda 335 kişiye halk eğitimi, 10 sağlık personeline de hizmetiçi eğitim verilmiştir.
  • Eynesil Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitim Kursu, Çorapçılar Köyü ve Eynesil ASM’de 119 kişiye halk eğitimleri verilerek broşürler dağıtılmıştır.
  • Keşap Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitim Konferans Salonunda 61 kursiyere eğitim verilmiştir. Balıklısu, Saraycık, Gürpınar, Kurbanpınar, Karakoç, Karaishak, Yazlık ve Sancaklıtepe köylerinde esnaf ve köy halkı ziyaret edilmiştir. Keşap Toplum Sağlığı Merkezi ve ASM’de stant kurulmuş olup toplamda 175 kişiye halk eğitimi, 15 sağlık personeline de hizmetiçi eğitim verilmiştir.
  • Şebinkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Avutmuş Mahallesi İmamevi, Akbudak Mahallesi Camievi, Altınova Köyü, Balcana Köyü ve şehir pazaryerinde 136 kişiye tarama programı ile ilgili eğitimler verilerek taramaya davet edilmiştir. TSM Hekimi Dr.İlknur Apaydın’ın rahimağzı kanseri bilgilendirme yazısı Yeni Şebinkarahisar Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanmıştır. Şebinkarahisar ASM’de 89 kişiye rahimağzı kanseri, kanser tarama programları ile ilgili eğitimler verilip broşürler dağıtılarak afişler asılmıştır. Uygun yaş grupları taramaya davet edilmiştir. Şebinkarahisar Devlet Hastanesi poliklinik katında açılan stantda 126 kişiye eğitim verilmiştir. Kanser ve taramalarla ilgili videolar poliklinik katında bulunan televizyonlarda yayınlanmıştır.
  • Yağlıdere Toplum sağlığı Merkezi tarafındanYeni Akköy Köyü Okuma Yazma Kursunda ve Halk Eğitim Merkezinde 33 kişiye halk eğitimi, 4 sağlık personeline de hizmetiçi eğitim düzenlenmiştir.
  • Tirebolu Devlet Hastanesi tarafından hasta, hasta yakını ve kurum çalışanlarına görsel olarak eğitim verilmiş olup halkın kolayca görebileceği yerlerde afişler asılarak broşürler dağıtılmıştır.