Eylül Ayı "15 Eylül Prostat Kanseri Günü” kapsamında Sağlık Müdürlüğümüz’ e bağlı TSM’ ler ve KETEM’ ler tarafından çeşitli kurslarda, sivil toplum kuruluşlarında ve kurumlarda 37 seansta 1.271 kişiye halk eğitim 4 seansta 56 kişiye hizmet içi eğitim verilmiştir.

• İl Sağlık Müdürlüğümüz Sosyal paylaşım sitesinden 15 Eylül Prostat Kanseri Günü basın açıklaması ve çeşitli bilgilendirici paylaşımlar yapılmıştır. Karapınar TOKİ Toplu konutlarında yapılan stant çalışmasında prostat kanseri ve diğer kanser türleri hakkında site sakinlerine bilgilendirme çalışması yapılmıştır.
  • ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Bölümünde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına Medikal Onkoloji Eğitim Hemşiresi İlknur CİVAN tarafından Prostat kanseri tanı ve tedavi tarama yöntemleri konularında bilgi verilerek tarama testlerinin önemi vurgulanmıştır.
  • Özel hastanelerde çeşitli stantlar açılmış, Müdürlüğümüz’ den temin ettikleri ve kendi hazırladıkları Prostat kanseri ile ilgili broşürler vatandaşlara dağıtılmıştır.
  • Özel Acıbadem hastanesinde Farkındalık için “45’likler Özen İster” başlıklı bir konsept tasarımı, konsept tasarımı ile uyumlu, afiş ve display konumlandırılmış, diğiboard ekranlar için farkındalık videosu hazırlanmıştır.
  • Özel Gürlife Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail ATMACA tarafından prostat kanseri konulu eğitim verilmiştir
  • İlimiz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanelerinde, ayaktan ve yatan hastalar ile hasta yakınlarına el broşürü dağıtılmış, hastane içerisinde stantlar açılmış ve afişler asılmıştır.