• Ulusal Kanser Haftasının ilk gününde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca Edirne Saraçlar Caddesi girişinde başlayan ve Cuma Pazarı girişinde son bulan yürüyüş organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş öncesinde, Atatürk Anıtının bulunduğu bölgede Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerinin müzikli dans gösterisi sunumu yapılmıştır.
  • 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Lalapaşa Kaymakamlığı ve Lalapaşa İlçe Hastanesi Başhekimliği tarafından, 3 Nisan 2019 Çarşamba günü Lalapaşa ilçemizde doğa yürüyüşü ve bisiklet turu organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Spor etkinliğinde; Hacıdanişment Köyü ile Vaysal Köyü Göleti arasında orman yolu içerisinde doğa yürüyüşü ve Süleymandanişment Köyü ile yine Vaysal Köyü Göleti arasında bisiklet turu gerçekleştirilmiştir.
  • İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Ulusal Kanser Haftası faaliyetleri kapsamında 04.04.2019 Perşembe günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda “Kanser” konulu seminer düzenlenmiştir. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz KALKAN’ ın açılış konuşmalarıyla başlayan seminerde, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanı ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İrfan ÇİÇİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma HEVES YILMAZ ve Edirne Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Diyetisyen Merve DEĞİRMENCİ tarafından sunumlar yapılmış ve katılımcılar soru cevap bölümlerine büyük ilgi göstermişlerdir. Seminere, Edirne Belediye Başkan Vekili Dr. Ertuğrul TANRIKULU, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Radyoloji Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cem UZAL, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk YORULMAZ ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yavuz Atakan SEZER, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve personeli, Aile Hekimleri, resmî kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın yönetici ve çalışanları ile öğrenci grupları katılmışlardır.
  • Toplumda farkındalığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikler büyük önem taşımaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştirerek farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Bu kapsamında 05.04.2019 Cuma günü Edirne Şükrüpaşa Atletizm Sahasında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılanlara haftanın anlamına uygun renklerde kurdele dağıtılmıştır.
  • İl Sağlık Müdürlüğümüz Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Trakya Üniversitesi Hemşirelik Y.O, Sağlık Topluluğu işbirliği ile "01-07 Nisan Kanser Haftası" faaliyetleri kapsamında 06.04.2019 tarihinde Erasta Alışveriş Merkezinde, stant kurarak KETEM de yapılan taramalar, Meme Kanseri, Rahim ağzı Kanseri ve Kolon Kanseri hakkında bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır.
  • İl Sağlık Müdürlüğümüz (KETEM) Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi Birimince ve Trakya Üniversitesi Hemşirelik Y.O. öğrencilerinin katılımıyla, Sağlık Topluluğu iş birliği ile "01-07 Nisan Kanser Haftası" faaliyetleri kapsamında 07.04.2019 tarihinde Saraçlar Caddesinde stant kurarak KETEM de yapılan taramalar, Meme Kanseri, Rahimağzı Kanseri ve Kolon Kanseri hakkında bilgilendirme broşürü dağıtılmıştır.
  • İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı KETEM Birimince, 15.04.2019- 30.04.2019 tarihleri arasında Edirne Merkez'e bağlı İskender Köy, Sazlıdere Köyü, Köşen Köyü, Demirhanlı Köyü, Büyük İsmailce Köyü, Ekmekçi Köyü, Sarayakpınar Köyü ve Yolüstü Köyünde eğitim verilmiş ve yine bu köylerde yerinde Serviks Kanseri ve Kolon Kanseri taraması yapılmıştır.
  • İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca gerçekleştirilen Ulusal Kanser Haftası faaliyetleri kapsamında, 06.04.2019 ve 08.04.2019 tarihinde Edirne Selimiye Anadolu Teknik Meslek Lisesindeki öğretmen ve öğrencilere eğitim verilmiştir.
  • Halkın farkındalığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikler büyük önem taşımaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştirerek farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır. Bu kapsamda, Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve F Tipi Cezaevi Kurumuna eğitim verilmiş ve yerinde GGK Kolon Kanseri Taraması yapılmıştır.
  • Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı KETEM Birimi personeli; "01-07 Nisan Kanser Haftası" faaliyetleri kapsamında, Edirne Selimiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik kanser konulu eğitim vermiştir.
  • Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi personeli tarafından, kanser tarama programları hedef kitlesine uygun olan ve kurumumuza başvuru imkânı olmayan Edirne Tarım Açık Cezaevi, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Edirne F Tipi Cezaevi hükümlülerine Kanser Konulu eğitim verilerek, broşür dağıtılmıştır.
  • Bununla birlikte ilçelerimizde de “1–7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri” çerçevesinde etkinlikler düzenlenmiş olup gerek hizmetiçi gerekse halk eğitimleri verilmiş olup, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde afişler asılarak, stantlar kurulmuş, bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. Yine ilçelerimizde okullara, Kuran kurslarına eğitimler verilerek çeşitli sanat gösterileriyle Kanser Farkındalık çalışmaları yürütülmüştür.
  • Köy gezilerinde; muhtarlık, kahvehaneler, kooperatif binalarına kanser ile ilgili bilgi afişleri yapıştırıldı ve köy kahvelerinde broşür, kitapçık ve bilgilendirme notları dağıtılarak, vatandaşlara birebir konu hakkında bilgilendirme yapıldı.
  • Bu kapsamda 2094 kişiye eğitim verilmiş olup, faaliyetlerimiz yıl boyunca devam edecektir.