• Halkımızın kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla; Müdürlüğümüz ve bağlı birimler ile koordineli olarak haftanın önemine uygun çeşitli etkinlikler yapılmıştır.
  • 03/04/2019 tarihinde Atatürk Devlet Hastanesinde, 04/04/2019 tarihinde Krempark AVM’de Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası ile ilgili stant açılarak, vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır. Farkındalık oluşturabilmek için Çilimli TSM Merkezinin önünden Kaymakamlık binasına kadar yürüyüş yapılmıştır.
  • Gölyaka ilçemizde; 08/03/2019 tarihlerinde Gölyaka Toplum Sağlığı Merkezinde, vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır. Ayrıca 18/03/2019 tarihinde Gölyaka Kuran Kursunsanda yaklaşık 38 kişiye kanser hakkında bilgilendirme yapılmış olup uygun yaş aralığındaki kişiler tarama için aile hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiştir.
  • Yığılca ilçemizde; 10/4/2019 tarihinde Dibektaş Köyünde, 12/04/2019 tarihinde Kırık Köyü Kuran Kursunda, 19/04/2019 tarihinde Gökçeağaç Köyü Kuran Kursunda, eğitim verilmiş olup taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır.
  • Cumayeri ilçemizde; 25/03/2019 tarihlerinde Cumayeri ASM ve TSM Merkezinde, stand açılmış olup vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır.
  • Çilimli ilçemizde; Çilimli ASM Otobüs durağına, Eczaneye, Yeni Vakıf Köyündeki Kuran Kursuna, afişler asılmıştır. Ayrıca 12/4/2019 tarihinde Delta Çorap fabrikasında 150 kişiye eğitim verilmiş olup, broşürler dağıtılmıştır. 13/04/2019 tarihinde Çilimli Halk Pazarında stand açılarak, vatandaşlarımıza GGK kiti dağıtılmıştır. Taramaların yapılması için KETEM’e yönlendirme yapılmış, broşürler dağıtılmıştır.
  • Akçakoca ilçemizde; 11/04/2019 tarihinde Akçakoca Öğretmenevi ve Akçakoca Halk Eğitim Kursunda vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır
  • Gümüşova ilçemizde; 14/03/2019 tarihinde Merkez Kuran Kursunda, 15/03/2019 tarihinde Selamlar Kuran Kursunda, 22/03/2019 tarihinde Yakabaşı Kuran Kursunda, 11/03/2019 tarihinde Kahveleryanı köyü camisinde cemaate eğitim verilmiş, Cuma namazı sonrasında cami önünde açılan stantta cemaate GGK kiti dağıtılmıştır. Taramaların yapılması için KETEM’e yönlendirme yapılmış, broşürler dağıtılmıştır.
  • KETEM tarafından 02/04/2019 tarihinde Küçük Ahmetler Köyü, 09/04/2019 Muradiye Mengencik Köyünde stant açılarak vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır.
  • KETEM tarafından 04/04/2019 tarihinde Krem Park AVM’de, 05/04/2019 Atatürk Devlet Hastanesinde stant açılarak vatandaşlarımıza taramalar hakkında bilgilendirme yapılmış, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır
  • KETEM tarafından 03/04/2019 tarihinde Mülteci Destek Derneği, 11/04/2019 Rıza Malatyalı İlk Okulu, 12/04/2019 Belediye Kadınlar Lokaline ne gidilerek buradaki kişilere Meme Kanseri, Serviks Kanseri ve GGK taramaları konusunda halk eğitimleri yapılmıştır. Bu eğitimlerde uygun olan vatandaşlarımıza randevu verilerek KETEM’e davet edilmiştir.
  • KETEM tarafından 19/04/2019 Hacı Ahmet Develi Mah Kuran Kursuda, 04/04/2019 Hacı Ahmetler Merkez cami önünde halk eğitimleri verilmiş olup, taramalar için Aile Hekimliklerine ve KETEM’e yönlendirilmiş, broşürler dağıtılmıştır.

Müdürlüğümüz Kanser Birimi, KETEM Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Birimleri tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası ile ilgili etkinlikler yapılmıştır. Yapılacak olan etkinliklerimiz yıl boyunca koordineli bir şekilde devam edecektir.