• 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında; Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Anneme Bir Mektubum Var; Hayat Birlikte Farkedince Güzel” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Rahim ağzı kanseri hakkında kısa bir bilgilendirme sunumunun ardından, öğrencilere annelerine verilmek üzere ücretsiz kanser taramalarını KETEM’lerde yaptırabilecekleri bilgilerini içeren mektup dağıtılmıştır.
  • Sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olan sağlık kontrollerini vatandaşa hatırlatmak amacı ile “Sağlıklı Bir Hayat Dileriz” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçesinde ikamet eden ve 2019 yılı Ocak ayında 30 yaşına giren 1863 kadına, Aile Hekimleri aracılığı ile doğum günü tebrik kartı gönderilmiştir. Yeni yaşlarını tebrik ederek sağlıklı bir ömür geçirebilmeleri için sağlık kontrollerinin gerekli olduğu ve bu vesile ile tarama yaş gurubuna artık dâhil olabilecekleri hatırlatılmıştır. İlimizde ulaşılan 1863 kadını temsilen, Osmangazi İlçesi 22 nolu Ali Bakgör Aile Sağlığı Merkezi nüfusuna kayıtlı olan kadınlarla doğum günü kutlaması gerçekleştirilmiştir.
  • Kadın denilince akla gelen kozmetik sektörü kullanılarak, İlimizde mağaza zincirleri olan kozmetik firması vasıtası ile 40 000 müşterisinin cep telefonlarına kanser taramalarını ve KETEM merkezlerini hatırlatıcı kısa mesaj gönderilmiştir.
  • Rahim Ağzı Kanseri Taramaları Farkındalık afişleri Belediye bilbordlarında yayınlanarak vatandaşlarda farkındalık oluşturulması sağlanmıştır.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışmaları :

• Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Nilüfer Karaman Dernekler Yerleşkesi Konferans Salonunda halk eğitimi düzenlenmiştir. Düzenlenen eğitimde Bursa Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Elmas KORKMAZ tarafından Rahim Ağzı Kanserlerinde Risk Faktörleri, Rahim Ağzı Kanserlerinin Belirtileri, Tanı yöntemleri ve Rahim Ağzı Kanserlerinde Taramanın önemi hakkında bilgiler verilmiştir.
  • Kestel ve Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Kestel Belediyesi Konferans Salonunda farkındalık etkinliği düzenlenmiştir. Etkinlik çerçevesinde Çekirge Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Elif ÖYE tarafından Rahim Ağzı Kanserlerinde Risk Faktörleri, Rahim Ağzı Kanserlerinin Belirtileri, Tanı yöntemleri ve Rahim Ağzı Kanserlerinde Taramanın önemi hakkında bilgiler verilmiştir. Eğitimin ardından Kestel Belediyesi Folklor Ekibi tarafından gösteri gerçekleştirilmiştir.

Tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’ler tarafından 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde, kadın vatandaşların yoğun bulunduğu Kuran kursları, Halk Eğitim Merkezlerinde, fabrikalarda, Pazar yerlerinde, meslek edindirme kurslarında eğitimler düzenlenmiştir. Eğitimlerde broşürler dağıtılıp ücretsiz tarama için KETEM’lere davet edilmiştir.

• 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında İlimizde 67 eğitim yapılmış olup, 45835 vatandaşa ulaşılmıştır. Düzenlenen eğitimlere ait bilgileri içeren tablo aşağıda yer almaktadır.

HİZMET İÇİ EĞİTİM

HALK EĞİTİMİ