• Bursa İli “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na pembelere boyanarak girdi. Bursa İlinin ana güzergâhları, parkları, meydanları, tarihi alanları, hastane bahçeleri başta olmak üzere 59 alan meme kanserinin sembolü olan 2x1,5 metre ebatlarında pembe kurdele şeklinde ve “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganı ile boyanmıştır.
  • İlimizin sembollerinden tarihi Büyükşehir Belediyesi Binası pembe renkte ışıklandırılmıştır.
  • Bursaspor-MKE Ankaragücü karşılaşmasında minikler futbolcular ile birlikte seremoniye “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganlı formalar ile çıkmıştır.
  • Bursa Olay Gazetesi ve Bursa Hâkimiyet Gazetesi internet sitesi açılış sayfalarında KETEM Farkındalık bannerları yayınlanarak Bursa İl Sağlık Müdürlüğü WEB sayfasındaki meme kanseri bilgilendirme notuna yönlendirilmesi sağlanmıştır.
  • İlimizde bulunan Lukoil Akaryakıt İstasyonlarının giriş tarafındaki reklam tabelalarında kanser farkındalık bannerlarının Ekim ayı süresince sergilenmesi sağlanmıştır.
  • Ülkemizde ve yurtdışında gıda sektöründe hizmet vermekte olan Köfteci Yusuf’un Yalova Yolu, Mudanya Yolu ve Özlüce şubelerinde çalışan personelleri 8-28 Ekim tarihleri arasında “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganı baskılı tişörtler ile hizmet vermiştir.
  • Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM’de İlimiz protokol eşleri “Haydi Hanımlar Elele Hep Beraber KETEM’e” etkinliğinde misafir edildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL’in “Meme Kanseri” konulu sunumunun ardından Yıldırım Sağlıklı Hayat Merkezindeki KETEM gezilerek verilen hizmetler anlatılmıştır.
  • Karadan ve Denizden sonra bu kez de “Havadan Kansere Dur” dedik. Günümüzde reklamcılık sektöründe etkili olduğu düşünüldüğü için sık kullanılan yöntemlerden olan hava yolu kullanılarak “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganlı afişin Bursa semalarında uçuşu sağlanmıştır.
  • İlimizde bulunan billboardlarda ve LED ekranlarda meme kanseri farkındalık afişleri, metro vagon içi ekranlarında da kanser farkındalık videoları yayınlanmıştır.
  • Bursa Müftülüğü tarafından Cuma Hutbelerinde kanser ve kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapılmış, vatandaşlar KETEM’lere yönlendirilmiştir.

Bursa İlçe Sağlık Müdürlükleri Etkinlikleri

• Osmangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Işıklar Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Bursa Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Emine BÜKÜM tarafından “Meme kanseri ve taramalar” konulu eğitim verilmiştir. Kent Meydanı AVM de “Pembe Alan” oluşturarak KETEM Hekimi tarafından vatandaşlara bilgilendirmeler yapılmıştır.
  • Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Tofaş Spor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımları karşılaşmasında seyirciler kanser farkındalık tişörtleri giydi, basketbolcular maça “Kendini Önemse Hayatı Erteleme” sloganlı afiş ile çıktı. Karşılaşmanın devre arasında gerçekleştirilen üçlük atma yarışmasının kazananına, basketbolcu Berkan Durmaz tarafından imzalı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri için özel üretilen Pembe Basketbol Ayakkabısı hediye edildi.
  • Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Pembe Festival”  etkinliğinde Kılıç Kalkan Ekibi ‘’Kendini Önemse Hayatı Erteleme’’ kanser farkındalık mesajını vermiştir. Etkinlikte İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Ebe Elif BAĞRIYANIK yakalandığı meme kanserini erken teşhis sayesinde yenmeyi başardığı öyküsünü anlatmıştır. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, “Sakın geç kalma erken gel” şarkısı eşliğinde pembe dilek balonları gökyüzüne bırakılmıştır. Pastacılık sektöründe hizmet veren bir kurumun çalışanları kanserde erken teşhisin önemini vurgulamak amacı ile 1 gün boyunca kanser farkındalık tişörtleri giymişlerdir.
  • Orhangazi İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde İlçenin merkezinde bulunan ve en sık kullanılan otobüs durağı “Sağlık Durağı” olarak hizmet vermeye başlamıştır. Cumhuriyet Alanında bulunan durağın açılışı yapılmıştır. Orhangazi İlçesi Hanımlar Lokalinde Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Uygar DÜZCİ tarafından “Meme Kanseri Belirtileri, Teşhis ve Korunma Yolları” konulu eğitim verilerek Hanımlar Lokali girişi pembe kurdele şeklinde boyanmıştır.
  • Mudanya İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğü çalışanları ve kursiyerlerine Bursa Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Emine BÜKÜM tarafından "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" konulu eğitim verilmiştir. Sağlıklı Yaşam aracı ile Mudanya sahilinde yapılan etkinlikte meme kanseri konusuna dikkat çekmek amacı ile vatandaşlar bilgilendirilmiştir. Ay boyunca yapılan tüm etkinliklerde vatandaşlara pembe çiçek hediye edilmiştir.
  • İlçe Sağlık Müdürlüklerimizce “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” etkinlikleri kapsamında halkın yoğun bulunduğu toplu alanlarda stantlar açılmış, Aile Sağlığı Merkezlerinde, okullarda, çeşitli kurslarda, fabrikalarda, köy meydanlarında ve kahvehanelerinde, eğitimler verilmiş, broşür dağıtılmıştır.
  • İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından 2 hizmet içi eğitim, 118 halk eğitimi verilmiş olup toplamda 10288 kişiye ulaşılmıştır.

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
1-31 EKİM MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI