Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı kapsamında, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince ortak çalışma programlandı.

• Şehrin çeşitli yerlerine stant açılarak halk kitlelerine ulaşılması sağlandı. Birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarına muayene için gelen hastalara meme kanseri hakkında bilgiler verilerek broşür dağıtılıp afişlerin ise kurumlarda halkın görebileceği yerlere asılması sağlandı. Ayrıca hastaların Kanser Taramalarını yaptırabilmeleri için KETEM ve Kanser ve Tarama Birimlerine yönlendirme yapıldı.
  • Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından 10 Burda AVM’de stant kurularak kendi kendine meme kanseri muayenesi ve kanser taramaları anlatılarak geniş halk kitlelerine ulaşıldı.
  • Altıeylül İlçe Sağlık Müdürlüğü Vergi Dairesi, Altıeylül ve Karesi Belediyesi, İntel Tekstil, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necati Eğitim Fakültesinde yaptıkları eğitimlerle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere yönelik kanser taramaları anlatılarak farkındalık oluşturuldu.
  • Ayvalık İlçe Sağlık Müdürlüğü Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlediği halk eğitimi ile meme kanseri hakkında farkındalık oluşturuldu. Ayrıca Aile Sağlığı Merkezleri de ziyaret edildi.
  • Burhaniye Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından yürütülen çalışmalarda Mamografi başta olmak üzere Bakanlığımızın ücretsiz kanser taramaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca Burhaniye Devlet Hastanesi servisleri dolaşılarak hasta ve hasta yakınlarına birebir eğitim verilerek meme kanseri, serviks kanseri ve kolon kanseri taramaları için Sağlıklı Hayat Merkezine davet edildi.
  • İvrindi İlçe Sağlık Müdürlüğü Çobanlar ve Kayapa köylerinde kapı kapı gezerek meme kanserinde erken tanı ve kendi kendine muayenesi anlatıldı. Belediye toplantı salonunda İvrindi Yüksekokul öğrencilerine kanser taramaları hakkında eğitim verildi.
  • Havran İlçe Sağlık Müdürlüğü Şerife Ali Soylu Huzur Evini ziyaret ederek kanser taramalarında erken tanı anlatılarak farkındalık oluşturuldu. Zeytin hasadı yapan kadınlara ulaşılarak kanser taramaları hakkında bilgi verildi.
  • Kepsut İlçesinde hastane bahçesinde kurulan stantta hastaneye gelen kişilere kanser taramalarının önemi anlatılarak taramalarını hangi noktalarda yaptırabilecekleri hususunda bilgiler verildi. Serçeören ve Hotaşlar köyleri ziyaret edilerek meme kanseri hakkında bilgi verilerek taramaya yönlendirildi.
  • Erdek İlçe Sağlık Müdürü tarafından Erdek yerel basınına sitelerinde ve gazetelerinde yayımlamaları için bilgilendirme yazıları gönderildi. Kurum içinde hizmetçi eğitim verilerek farkındalık oluşturuldu.
  • Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlere Sağlıklı Hayat Merkezinde Meme Kanseri hakkında bilgi verildi. Cumhuriyet Meydanında stant açıldı. Akçay, Zeytinli, Çamcı, Bostancı mahallelerinden taşımalı olarak Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birimine getirilen kadınların kanser taramaları yapıldı. İlçemizde yapılan taramalar ile erken tanısı konmuş ve halen tedavileri devam etmekte olan hastalarımızla Sağlıklı Hayat Merkezimizde bir araya gelindi sohbet edildi. Erken tanı alan kişiler sağlık çalışanlarına teşekkür ederek ayrıldı.
  • Edremit Akın Melek Sineması ve Novada Sinemalarında her film öncesi KETEM ile ilgili kamu spotu yayını başlatıldı. Sinema girişlerine afiş asılarak broşürler dağıtıldı.
  • Balıkesir Spor Amatör Ligi A Grubu 1996 Edremitspor - Burhaniye Belediyespor arasındaki futbol ve Edremit Belediyesi basket maçlarında “Kansere Değil Hayata Şans Verin” yazılı pankart açıldı.
  • Dursunbey İlçe Sağlık Müdürlüğü Dursunbey Devlet Hastanesi ve Dursunbey İlçe Meydanında stant açarak kanser taramaları hakkında bilgi verildi.
  • Sındırgı İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Akpınar Yaşam Merkezinde kendi el ürünlerini yaparak aile bütçesine katkı sağlayan Hanımeli kadınlarına meme kanseri ve kanser taramaları hakkında bilgi verilerek taramalara davet edildi.
  • Savaştepe Toplum Sağlığı gerçekleştiği etkinliklerde köy köy gezerek kişilere kanser taramalarının önemi ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi verildi.
  • Manyas Toplum Sağlığı Merkezi Cumhuriyet Meydanında ve Aile Sağlığı Merkezlerinde stant açarak Meme Kanseri Farkındalık etkinlikleri düzenledi.
  • Balya, Bandırma, Marmara ve Bigadiç ilçelerimizde de stant açılarak meme kanseri ve kanser taramaları hakkında bilgi verildi.
  • Ekim ayında toplam ilimizde 12.645 tarama hizmeti tamamlandı.
  • Meme Kanseri Taraması Birinci Basamakta 2693 İkinci Basamakta 1744 kişiye Rahim Ağzı Kanseri Taraması Birinci Basamakta 1669, İkinci Basamakta 1731 kişiye, Koleraktal Kanser Taraması Birinci Basamakta 4341, İkinci Basamakta 429 kişiye yapıldı.
  • Balıkesir ili KETEM ve Kanser Tarama Birimlerinde 388 seansta 5772 kişiye halk eğitimi yapıldı. Tüm yıl buyunca kanser konulu eğitimlerimiz devam etmektedir.