Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Biriminin organizasyonunda “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlükleri ve bağlı KETEM birimlerinin katkıları ile çeşitli eğitim ve farkındalık çalışmaları düzenlenmiştir.

Bu kapsamda;

• 03.04.2018 tarihinde Sincan Belediyesi Lale Konferans Salonunda ve 13.04.2018 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Toplantı Salonunda olmak üzere 86 aile hekimine Birim Sorumlumuz Dr. İskender KÖG ve birim doktorlarımızın katılımıyla kanser ve kanser taramaları konusunda hizmet içi eğitim verilmiştir. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korkut Akoğuz Konferans Salonunda, 02.04.2018 tarihinde; Sincan Belediyesi Lale Konferans Salonunda, 03.04.2018 tarihinde; Polatlı Devlet Hastanesi Konferans Salonunda, 04.04.2018 tarihinde; Altındağ Aydınlıkevler Erkek Yaşam Merkezinde, 11.04.2018 tarihinde olmak üzere toplam 404 kişiye Birim Sorumlumuz Dr. İskender KÖG ve birim doktorlarımızın katılımıyla kanser ve kanser taramaları konusunda eğitim verilmiştir.
  • Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı tarafından, 05-06.04.2018 tarihlerinde “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” kapsamında Ankara Latanya Hotel’de düzenlenen ‘‘Kanserde Güncel Konular Toplantısı ve Taramada Öne Çıkan İllerimiz Ödül Töreni’’ne Kanser Birim personeli tarafından katılım sağlanmış olup, programında Sayın Bakanımız Dr. Ahmet DEMİRCAN tarafından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem KUCUR’a ‘‘Serviks Kanseri Taramalarında Hedef Nüfusu 100.000’in Üzerinde Olan İller Arasında İkincilik Ödülü’’ belgesi verilmiştir. Ayrıca programda KETEM personelinin de katılımıyla Müdürlüğümüze ait stant açılmış olup, kanser ve kanser taramaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
  • 05-06.04.2018 tarihlerinde Etimesgut Kaymakamlığı önünde, 07.04.2018 tarihinde Optimum AVM’de, 08.04.2018 tarihinde Metromall AVM’de, 15.04.2018 tarihinde Antares AVM’de ve 29.04.2018 tarihinde Arcadium AVM’de KETEM personelinin de katılımıyla Müdürlüğümüze ait stant açılmış olup, el broşürleri dağıtılarak, vatandaşlarımıza kanser ve kanser taramaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından 30.04.2018 tarihinden itibaren İlimize tahsis edilen Mobil KETEM hizmet aracıyla (Pembe Prenses) Çankaya İlçesi 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Müdürlüğümüz personeli ile kanser taramaları ve kanser farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

İlçe Sağlık Müdürlükleri ve KETEM’lerin katkılarıyla düzenlenen farkındalık etkinlikleri kapsamında;

• Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla yerel gazetede “Kanser Taramaları” ile ilgili haber yayınlatılmış, ayrıca 12.04.2018 tarihinde “Sağlıkta 1 Gün” konulu program yapılmış olup, programa Birim Sorumlumuz Dr. İskender KÖG ve birim doktorlarımız da katılarak vatandaşlarımızın kanser taramaları konusunda bilgilendirmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
  • Çamlıdere İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’nda farkındalığı arttırmak amacıyla kanser taramaları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
  • İlimizde bulunan 7 adet Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde Kültür Merkezleri, Kuran Kursları, Hanımlar Lokali, Kadın Sığınma Evi ve Okullarda “Kanser ve Kanser Taramaları” konusunda 6.100 kişiye halk eğitimi, 563 personele ise hizmet içi eğitim verilmiştir.

Ayrıca ücretsiz olarak yürütülmekte olan kanser tarama çalışmaları konusunda halkımızın bilgilendirilmesi ve kanser konusuna dikkatinin çekilmesi ve bu konuda bilgi düzeyinin yükseltilmesine yönelik olarak sürdürülen eğitim ve tarama çalışmalarına ağırlık verilerek devam edilmiştir.