• Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi’nin organizasyonunda “Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlükleri / Toplum Sağlığı Merkezleri Kanser Birimi / İlçe Entegre Devlet Hastaneleri ve KETEM Birimlerinin katkıları ile çeşitli eğitimler ve farkındalık çalışmaları düzenlenmiştir.
  • 13 Mart 2019 tarihinde Dr. Abdurrahman Yurtaslan KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Süreyya POLAT ve Ebe Kezban KARAYANIK tarafından Büyükşehir Belediyesi Batıkent Gençlik Merkezi ve Çocuk Kulübünde toplam 15 kişilik guruba halk eğitimi, 28 Mart 2019 tarihinde Keçiören Kaymakamlığı Binası Toplantı Salonu’nda 23 aile hekimine Birim Sorumlumuz Dr. İskender KÖG tarafından kanser ve kanser taramaları konusunda hizmet içi eğitim verilmiştir.
  • İlçe Sağlık Müdürlükleri / Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Birimi/ İlçe Entegre Devlet Hastaneleri ve KETEM Birimlerinin katkılarıyla düzenlenen farkındalık etkinlikleri kapsamında;
    • Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından kolon kanserinin erken tanısı ve GGKT  taramasının önemini vurgulamak amacıyla bölgedeki bir çok cami çıkışlarında ve Kuran kurslarında Mart Ayı boyunca kolon kanseri konusunda  halk eğitimleri verilmiş, el broşürleri dağıtılıp, kişileri kanser taramaları için KETEM’lere davet edilmiştir.
    • Ayrıca Çankaya İlçesi Belediye personeline eğitim düzenlenmiş, 20.03.2019 tarihinde “Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Metro İstasyonunda stant kurularak vatandaşlarımıza el broşürleri dağıtılmış ve kanser taramaları ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.
    • Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM personeli tarafından Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi içerisinde ve bahçesinde, afişler asılıp broşürler dağıtılarak halka bilgilendirmeler yapılmıştır.
    • Altındağ İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından Altındağ Erkek Yaşam Merkezinde ve Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezinde konu ile ilgili bilgilendirme yapılıp broşür dağıtılmıştır.
    • Çubuk İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesinde “Mart Ayı Kolon Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında eğitim verilmiş olup, el broşürü dağıtılmıştır. Cadde ve sokaklarda ayrıca köyleri dolaşarak el broşürü dağıtılıp, halka kanser taramaları ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.
    • Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından “Her Cuma Bir Camideyiz’’ sloganıyla birçok camide GGKT dağıtılarak halka kanser ve kanser taramaları konusunda bilgilendirme yapılıp broşür dağıtılmıştır.
    • Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Planlaması Polikliniğine başvuran hastalara kolon kanseri hakkında bilgilendirme yapılıp broşür dağıtılmıştır.
  • İlimizde bulunan 11 adet Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve İlçe Sağlık Müdürlükleri / Toplum Sağlığı Merkezleri/ İlçe Entegre Devlet Hastaneleri tarafından İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde Kültür Merkezleri, Kuran Kursları, Hanımlar Lokali ve Okullarda ve Kahvehanelerde “Kanser ve Kanser Taramaları” konusunda 7.576 kişiye halk eğitimi, 265 personele ise hizmet içi eğitim verilmiştir.
  • Ayrıca ücretsiz olarak yürütülmekte olan kanser tarama çalışmaları konusunda halkımızın bilgilendirilmesi ve kanser konusuna dikkatinin çekilmesi, bu konuda bilgi düzeyinin yükseltilmesine yönelik olarak sürdürülen eğitim ve tarama çalışmalarına ağırlık verilerek devam edilmiştir.