2024 Yılına ait HSGM TS EN ISO 9001:2015 KYS Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı Gerçekleştirildi
Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz Merkez Teşkilatı bünyesinde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem (KYS) Standardı çerçevesinde kalite çalışmaları yürütülmekte olup standardın ilgili maddeleri gereğince süreçler takip edilmekte ve izlenmektedir.
Buna göre 2024 yılına ait HSGM TS EN ISO 9001:2015 KYS Yönetimin Gözden Geçirmesi (YGG) Toplantısı, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Dr. Öğretim Üyesi Erdoğan ÖZ Başkanlığında, Kalite Koordinatörü Sn. Gıda Yük. Müh. Betül Faika SÖNMEZ, HSGM Daire Başkanları ve HSGM kalite ekibinin katılımıyla 17 Haziran 2025 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.
Sn. ÖZ açılış konuşmasında, Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantısı’nın yılda bir kez yapıldığını bu nedenle katılımın değerli olunduğunu belirterek, Daire Başkanlarına katılımları için teşekkür etmiştir. Standardizasyonun doğru sunulması, anlatılması ve doğru algılanmasının gerektiğini, kalitenin bir standart olduğu, standardize olunmadığı durumda da kaliteden ödün verilebileceğini ifade ederek tüm iş ve işlemlerin kalite üzerinden yürütüldüğünü, bu sebeple de özellikle HSGM Kalite Koordinatörü Gıda Yük. Müh. Betül Faika SÖNMEZ ve ekibine, emeği geçen Genel Müdürlük yönetici ve çalışanlarına verdikleri destek ve katkılar için teşekkür etmiştir. Her daire başkanlığının süreçlerdeki eksiliklerini görerek ve tespit ederek, kendi bünyesindeki bu eksikliklerin giderilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirmesi gerektiğini belirtmiş, verimli bir toplantı olmasını dileyerek Sn. SÖNMEZ’ e sunumu için söz vermiştir.
Sn. SÖNMEZ; Sayın ÖZ’e kıymetli sözleri için teşekkür ederek, HSGM Merkez Teşkilatının, 2014 yılı itibari ile TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim (KYS) Sistem belgesine sahip olduğunu, sistem standartlarının 10 yıldır yürütüldüğünü ve 4. kez belge alındığını ifade etmiştir. Bu sürecin kolay olmadığını, Üst Yönetimin kararlılığı ve bir ekip çalışması ile sürdürülebildiğini, kalite çalışmalarının işin merkezinde olması, içselleştirilmesi ile başarılı olunabileceğini belirtmiştir. Genel Müdür Yardımcımız Sn. ÖZ'ün de vurguladığı gibi standardizasyonun yakalanamadığı durumlarda kıyaslama yapılamayacağını ve uluslararası geçerliliğinin olunamayacağını belirtmiştir. KYS belgesinin kurumsal imaj olduğunun önemini vurgulamış, sistemin hata ve kusur bulma odaklı değil iyileştirme ve sürdürülebilme odaklı olduğunu, ayrıca da kamu içinde yürütülebiliyor olunmasının önemli olduğunu belirtmiş ve süreç sahipleri olarak tüm yöneticilerin katılımlarının son derece kıymetli ve değerli olduğunu ifade etmiştir.
2024 yılına ait HSGM TS EN ISO 9001:2015 KYS Performans Raporu' ndaki tüm süreç adımlarını paylaşarak, Kurum kalite ve süreç performans hedeflerinin, ölçülebilir ve stratejik hedeflerle uyumlu olduğunu, risk ve fırsat değerlendirmeleri gibi kalite çalışmalarının yapıldığını belirterek Standart’ın gereklerini karşıladığını ifade etmiştir.
Ocak 2025 yılı itibari ile Çalışma Programı’nın oluşturulup duyurulduğunu ve izlemlerinin yıl sonunda yapılacağını belirtmiştir. 24-25 Haziran 2025 tarihleri arası Belgelendirme Kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tetkik heyetince gerçekleştirilecek olan 1. Gözetim/ Dış Tetkik ile ilgili bilgilendirme yaparak sunumunu tamamlamıştır.
Açılışından kapanışına kadar ki bütün sürecin tüm yönetim ekibince takip edildiği, katılım temsiliyetinin yüksek olduğu etkin, verimli ve interaktif bir toplantısı gerçekleştirilmiştir.