Kurufasulye Pastası
İcindekiler
- 1 küçük çay bardağı kuru fasulve
- Yumurta 10 g
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
- Ceviz (çekilmiş) 8 g
- 1/3 çay kaşığı tarçın (1 g)
- 1/3 çay kaşığı vanilin (1 g)
- 1/3 çay kaşığı kabartma tozu (1 g)
Sos için
- Yarım çay bardağı süt 50 g
- 1/3 çay kaşığı kakao (1 g)
- Yarım çay kaşığı pirinç unu
- Toz şeker 12 g
Hazırlanışı
- Bir gece önceden suda ıslatılmış fasulyeleri yıkanıp düdüklüde veya tencerede haşlayın.
- Yıkayıp suyunu süzün ve soğuduktan sonra püre haline getirin.
- Ayrı bir kapta yumurtayı ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra tüm malzemeleri karıştıra karıştıra ilave edin.
- Karışımı yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştin ve 30 dakika kadar pişirin.
- Kekin soğumasını bekleyin.
- Bir tencereye sos malzemelerini koyun ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Sos ılıyınca kekin üzerine dökün.
- Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
* Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın ya da aynı mutfak alanı kullanılacaksa iyice temizleyin.