fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Glutensiz Mantı

 Mantiİçindekiler

  • 1 orta boy su bardağı (silme) glutensiz un (100 g)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kıyma (15 g)
  • Yumurta (25 g)
  • Yarım küçük boy kuru soğan
  • Yarım orta boy çay bardağı yoğurt (50 mL)
  • Yarım tatlı kaşığı sıvı yağ (2.5 mL)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik kimyon
  • 1 çimdik kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı miktarda ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

  • Glutensiz unu bir kaba eleyin. İçerisine tuz, yumurta ve alabildiği kadar su ile orta kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 5 dk bekletin.
  • Bu sırada kıymayı, incecik doğranmış ya da rendeden geçirilmiş soğanı, maydanozu, kimyonu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  • Hamuru açarak küçük kareler halinde kesin. Her kareye iç harcından ekleyin ve hamurları kapatın. İçerisine sıvı yağ eklenmiş kaynar haldeki suya hamurları yavaşça atın.
  • Hamurlar su yüzeyine çıkana kadar pişirin. Pişen mantıları biraz soğuttuktan sonra yoğurt, nane ve kırmızı toz biber ile servis edin.

Sarımsak, salça, tuz ve baharatlar 1 yaş üzerindeki çocuklar için uygundur.

* Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın  ya da aynı mutfak alan kullanılacaksa iyice temizleyin.