T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Glutensiz Mantı
İçindekiler
1 orta boy su bardağı (silme) glutensiz un (100 g)
1 yemek kaşığı (tepeleme) kıyma (15 g)
Yumurta (25 g)
Yarım küçük boy kuru soğan
Yarım orta boy çay bardağı yoğurt (50 mL)
Yarım tatlı kaşığı sıvı yağ (2.5 mL)
1 çay kaşığı nane
1 çimdik karabiber
1 çimdik kimyon
1 çimdik kırmızı toz biber
İsteğe bağlı miktarda ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Glutensiz unu bir kaba eleyin. İçerisine tuz, yumurta ve alabildiği kadar su ile orta kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 5 dk bekletin.
Bu sırada kıymayı, incecik doğranmış ya da rendeden geçirilmiş soğanı, maydanozu, kimyonu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Hamuru açarak küçük kareler halinde kesin. Her kareye iç harcından ekleyin ve hamurları kapatın. İçerisine sıvı yağ eklenmiş kaynar haldeki suya hamurları yavaşça atın.
Hamurlar su yüzeyine çıkana kadar pişirin. Pişen mantıları biraz soğuttuktan sonra yoğurt, nane ve kırmızı toz biber ile servis edin.
Sarımsak, salça, tuz ve baharatlar 1 yaş üzerindeki çocuklar için uygundur.
*Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın ya da aynı mutfak alan kullanılacaksa iyice temizleyin.