fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Glutensiz Ekmek

İçindekiler

  • 1/3 orta boy çay bardağı süt (30 mL)
  • 1/4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme, 30 g) pirinç unu
  • 1/2 çay kaşığı silme yaş maya
  • Yarım çay kaşığı toz şeker (0.1 g)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çimdik tuz (0.1 g)

Hazırlanışı

  • Sütü kaynatıp ılıtın. İçerisine şeker ve mayayı ekleyip 5-10 dk bekletin.
  • Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
  • Yağlanmış küçük fırın kabına hamuru koyun.
  • Fırında 180°C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.