T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Glutensiz Ekmek
İçindekiler
- 1/3 orta boy çay bardağı süt (30 mL)
- 1/4 yumurta
- 2 yemek kaşığı (tepeleme, 30 g) pirinç unu
- 1/2 çay kaşığı silme yaş maya
- Yarım çay kaşığı toz şeker (0.1 g)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çimdik tuz (0.1 g)
Hazırlanışı
- Sütü kaynatıp ılıtın. İçerisine şeker ve mayayı ekleyip 5-10 dk bekletin.
- Daha sonra tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
- Yağlanmış küçük fırın kabına hamuru koyun.
- Fırında 180°C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.