T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Glutensiz Bayatlamayan Kurabiye
İçindekiler
1 su bardağı pirinç unu (veya başka bir glutensiz un)
1/2 su bardağı mısır nişastası
1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Hazırlanışı
Sıvı yağ, toz şeker ve pudra şekerini çırpın. Yumurtayı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Başka bir kapta pirinç unu, mısır nişastası, kabartma tozu ve bir tutam tuzu karıştırın. Bu karışımı sıvı malzemelerin olduğu kaba ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamura kurabiye şekli verin.
Önceden 170 °C ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafifçe kızarınca fırından alın.
Fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri kapaklı bir kutuya veya hava almayan bir kaba koyun.
*Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın ya da aynı mutfak alanı kullanılacaksa iyice temizleyin.