fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Glutensiz Bayatlamayan Kurabiye

Kurabiyeİçindekiler

  • 1 su bardağı pirinç unu (veya başka bir glutensiz un)
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı

  • Sıvı yağ, toz şeker ve pudra şekerini çırpın. Yumurtayı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Başka bir kapta pirinç unu, mısır nişastası, kabartma tozu ve bir tutam tuzu karıştırın. Bu karışımı sıvı malzemelerin olduğu kaba ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamura kurabiye şekli verin.
  • Önceden 170 °C ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafifçe kızarınca fırından alın.
  • Fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kurabiyeleri kapaklı bir kutuya veya hava almayan bir kaba koyun.

    * Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın  ya da aynı mutfak alanı kullanılacaksa iyice temizleyin.