Elmalı Kek
İçindekiler
- Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı (125 g)
- 3 adet yumurta
- 2 orta boy elma
- 1 büyük çay bardağı toz şeker (125 g)
- 1 orta boy su bardağı glutensiz un (200 g)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Tarçın ve toz şeker (üzerine serpmek için)
Hazırlanışı
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpın, içine, tereyağı veya margarini, glutensiz unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
- Yaklaşık 10 dakika kadar karışımı çırpın.
- Elde edilen karışımı çok az yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Dilimlenmiş elmaları bu karışıma diklemesine batırın ve 200 derecede pişirin.
- Pişen kekin üzerine tarçın ile toz şekeri serpin.
* Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın ya da aynı mutfak alan kullanılacaksa iyice temizleyin.