fab fa-instagram
fab fa-facebook-f
fab fa-twitter

Elmalı Kek

Pastaİçindekiler

  • Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı (125 g)
  • 3 adet yumurta
  • 2 orta boy elma
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker (125 g)
  • 1 orta boy su bardağı glutensiz un (200 g)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Tarçın ve toz şeker (üzerine serpmek için)

Hazırlanışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri çırpın, içine, tereyağı veya margarini, glutensiz unu, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar karışımı çırpın.
  • Elde edilen karışımı çok az yağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Dilimlenmiş elmaları bu karışıma diklemesine batırın ve 200 derecede pişirin.
  • Pişen kekin üzerine tarçın ile toz şekeri serpin.

 

* Tarifler için ayrı mutfak alanı, ayrı mutfak araç-gereçleri kullanın  ya da aynı mutfak alan kullanılacaksa iyice temizleyin.