T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
HSGM ANASAYFA
Facebook
Twitter
Google+
Instagram
Google+
arama...
ANASAYFA
BAŞKANLIĞIMIZ
Daire Başkanı
Görev Tanımı
YAYINLAR
HABERLER
SIKÇA SORULAN SORULAR
İLETİŞİM
Yayınlar
Kitaplar
Süzgeç alanı
Görüntüleme Sayısı
5
10
15
20
25
30
50
100
Tümü
Sağlıklı Beslenmenin Teşviki İçin Fiyat Politikalarının Kullanılması
Avrupa Gıda ve Beslenme Eylem Planı 2015-2020
Avrupa’da Trans Yağların Kaldırılması Politika Özeti
DSÖ Avrupa Bölgesi için Fiziksel Aktivite Stratejisi 2016–2025
Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi
Sağlıklı Beslenelim Kalbimizi Koruyalım Projesi Araştırma Raporu
Obezite ve Fiziksel Aktivite Eğitim Modülleri
Türkiye'de Okul Çağı Çocuklarında (6-10 Yaş Grubu) Büyümenin İzlenmesi Projesi (TOÇBİ) Araştırma Raporu
Sağlık Çalışanlarında Obezite(Şişmanlık) ve Zayıflık Durumunun Belirlenmesi Araştırma Raporu
Tam Gün Okullara Yönelik Geliştirilen Menu Modelleri ve Örnek Öğle Yemeği Listeleri
Turkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılmasi Programı
Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuklara Yönelik Beslenme Önerileri ve Menü Programları
Birinci Basamak Hekimler İçin Obezite İle Mücadele El Kitabı
Beslenme Durumu ve Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi Sonuç Raporu
Türkiye Çocukluk Çağı (7-8 yaş) Şişmanlık Araştırması (COSI-TUR)-2013
Türkiye Çocukluk Çağı (7-8 yaş) Şişmanlık Araştırması (COSI-TUR)-2013 Temel Bulgular
Kronik Böbrek Yetmezliği ve Beslenme
Diyabet ve Beslenme
Kalp-Damar Hastalıklarında Beslenme
Kalsiyum, D vitamini ve Osteoporoz
Kanser ve Beslenme
HIV/AIDS ve Beslenme
Fiziksel Aktivite Ve Sağlığımız
Ergenlerde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam
Adolesan Ve Egzersiz
Gebelik Ve Egzersiz
Obezite Ve Egzersiz
Şeker Hastalığı Ve Egzersiz
Hipertansiyon Ve Egzersiz
Solunum Sistemi Hastalıkları Ve Egzersiz
İş Yerinde Fiziksel Aktivite
Şişmanlık(Obezite)
Çocukluk ve Ergenlik Döneminde Obezite
Şişmanlığın Tedavi Yöntemleri-Doğrular Ve Yanlışlar
Yaşlıda Şişmanlık
Fiziksel Aktivite, Beslenme ve Sağlıklı Yaşam
Obezite ve Kardiyovasküler Hastalıklar/ Hipertansiyon
Okul Öncesi Dönemde Obezite
Obezite ve Gebelik
Obezite ve Kanser
Vitamin, Mineral ve Sağlığımız
Sularla İlişkili Hastalıklar
Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sıkça Sorulan Sorular-1
Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sıkça Sorulan Sorular-2
Beslenmede Sütün Önemi
Tuz Tüketimi ve Sağlık
Yağlı Tohumların Beslenmemizdeki Yeri
Katkı Maddeleri Yanlışlar/Doğrular
Çay ve Sağlık İlişkisi
Yaşlılık ve Beslenme
Gebelik ve Emziklilik Döneminde Beslenme
İlköğretim Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme
İlköğretim Çocukları İçin Gıda Hijyeni El Kitabı
Optimal Beslenme
Anne Sütü
Bebek Beslenmesi
Beslenme ve Bilişsel Gelişim
Okul Öncesi Dönem Çocukların Beslenmesi
Menapozda Beslenme
Engellilikte Beslenme
Vejetaryan Beslenmesi
Beslenme Durumunun Saptanması
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı
İşçi Sağlığı-İş Güvenliği ve Beslenme
İlköğretim Çocukları İçin El Hijyeni
Sağlık Personeline Yönelik El Yıkama ve El Dezenfeksiyonu Rehberi
Toplu Beslenme Sistemlerinde Çalışanlar İçin Hijyen El Kitabı
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı 2014 - 2017
Türkiye Beslenme Rehberi (İngilizce)
Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırmasının (COSI-TUR 2016)
Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırmasının (COSI-TUR 2016) Özet Raporu
Diyetisyenler İçin Ağırlık Yönetimi El Kitabı
Çölyak Hastalığında Aile Hekimleri İçin Tanı, Tedavi ve İzlem Rehberi
Çocuk ve Ergenlerde Fiziksel Aktivite
Engellilerde Fiziksel Aktivite
Yaşlılarda Fiziksel Aktivite
Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017
TBSA 2017 Özet Bulgular
Turkey Nutrition And Health Survey 2017 Factsheet
UBK Yağ Bilim Komisyonu Raporu
UBK Kurubaklagil Bilim Komisyonu Raporu
UBK Arı ve Arı Ürünleri Bilim Komisyonu Raporu
Fiziksel Aktivite Bilim Komisyonu Raporu
Ulusal Beslenme Konseyi Enfeksiyon Hastalıklarında (COVİD 19) Beslenme, Takviye Edici Gıdalar ve Sağlık Etkileri Bilim Komisyonu Raporu
Yukarı