Uzm. Dr. Yüksel Hakan AYDOĞMUŞ

1987 yılında Zonguldak ilinde dünyaya geldi. 2013 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) mezun oldu. 2013-2014 yılları arasında Alaplı Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2014- 2018 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde çalışarak uzmanlık ihtisasını tamamladı.  2018- 2020 yılları arasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 2020-2021 yılları arasında Polatlı Devlet Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. Aynı yıllarda Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü, Mamak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğünde filyasyon çalışmalarında aktif rol aldı. 2021 yılında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesinde Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. 2022 yılında Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesine Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

08.03.2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Halen Atatürk Üniversitesinde Sağlık Yönetimi lisans eğitimine ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ergen Sağlığı doktora eğitimine devam etmektedir.

İleri derecede İngilizce, başlangıç düzeyinde Almanca bilmekte olup, evli ve 1 çocuk babasıdır.